Evde İngilizce Öğrenmek için En İyi 10 Yöntem

online-ingilizce-kursu-english-live

Akıcı İngilizce konuşmayı öğrenmek için İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamanız gerekmez. İngilizce öğrenmek konusunda akıllıca hareket ederseniz yaşadığınız şehirden dahi ayrılmanıza gerek kalmaz. Yurtdışına seyahat etmeksizin İngilizcenizi geliştirmek için bu 10 yöntemi kullanın.

1. Hayatınızı İngilizce ile doldurun

Hayatınızı İngilizce ile doldurmak için İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamanız gerekmez. Alışveriş listenizi hazırlarken, gazete okurken, radyo dinlerken, günlük yazarken ya da işe giderken yolda İngilizce kullanarak ve İngilizce içerikleri tercih ederek İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmenin yollarını bulun.

2. İngilizce konuşan arkadaşlar edinin

İngilizce konuşulan bir ülkede yaşıyor olmasanız dahi muhtemelen bulunduğunuz şehirde yaşayan yabancılar vardır. Anadili İngilizce olan kişilerle tanışmanın yollarını bulun: yabancıların uğrak mekanlarına gidin, spor ve sosyal aktivite kulüplerine katılın ya da dil paylaşımı partnerleri bulun. Dünyanın her yerinden İngilizce konuşan kişilerle tanışmak için gönüllü olarak turist rehberliği dahi yapabilirsiniz.

3. Çalışma partnerleri bulun

İngilizce pratik yapmak için illa anadili İngilizce olan kişilere ihtiyacınız yoktur. Bir çalışma partneri bulun ya da bir İngilizce kulübü kurarak İngilizce konuşmak için düzenli olarak buluşun. Birbirinizi motive edebilir ve birbirinize yardımcı olarak daha fazla öğrenebilirsiniz.

4. Özgün içerikler kullanın

İngilizceyi sadece ders kitaplarından çalışmak zamanla sıkıcı hale gelebilir. Anadili İngilizce olan kişilere yönelik hazırlanmış İngilizce metinler okuyun. Bu ilk başta sizi biraz zorlayabilir ama ders kitaplarından çok daha ilgi çekici olacaktır. İngilizce kitap ya da dergiler bulamıyorsanız her gün İngilizce haber okumak için interneti kullanın. EF English Live tarafından hazırlanan ücretsiz İngilizce kaynaklara göz atabilir ve ücretsiz İngilizce testimizi yapabilir, eğlenceli alıştırmalar ve e-kitaplarımız ile öğrenebilirsiniz.

5. İnternete girin

İnternete girdiğiniz zaman dünyanın her yerinden insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Sohbet odaları ya da forumlara katılın, online İngilizce kursuna kaydolun ya da İngilizce pratik yaparken aynı zamanda farklı kültürler hakkında daha fazlasını öğrenmek için bir mektup arkadaşı bulun. Sosyal medya sayesinde dünyanın her yanından arkadaşlarınızla iletişim kurmak artık çok daha kolay.

6. Kendinizi gerçekçi hedefler belirleyin

Kendinize çalışmak için bir neden verin: işinizde terfi almak mı istiyorsunuz? Yabancı meslektaşlarınızla anlaşabilmek mi istiyorsunuz? Yurtdışında çalışmak mı istiyorsunuz? Yoksa tatilde İngilizce konuşulan bir ülkeye mi gideceksiniz? Hem kısa vadeli hem de uzun vadeli hedefler belirleyin ve ilerleme durumunuzu takip edin.

7. Gerçek İngilizceyi dinleyin

Söylenen her şeyi anlamasanız da normal bir hızda konuşulan İngilizceyi dinlemeye kulağınızı alıştırın. Ayrıca, yazılı halini göremediğiniz içerikleri dinleme alıştırması yapın ve yeni sözcükleri yakalayabilmek için bir şeyi birden fazla kez dinlemekten çekinmeyin. İnternette İngilizce podcast yayınları bulmak oldukça kolay ve çoğu İngilizce konuşulan ülkeden haber ajansları sesli ve videolu haberleri ücretsiz olarak online yayınlıyor.

8. Yeni kelimeler öğrenmenin eğlenceli yollarını bulun

Şarkı söylemekten hoşlanıyorsanız en sevdiğiniz İngilizce şarkılarda geçen İngilizce kelimelerin anlamlarını öğrenin. Ya da görerek öğrenmeyi tercih ediyorsanız, yeni İngilizce kelimeleri yapışkan kağıtlara yazarak evinizin çeşitli yerlerine yapıştırın. Komik örnek cümleler kurun ya da yeni İngilizce kelimeleri hatırlamanızı sağlayacak küçük resimler ekleyin.

9. Kültürü öğrenin

İngilizce konuşulan ülkelerin kültürü ve o ülkelerde yaşayan insanlar hakkında daha fazlasını öğrenin. Dil öğrenmek sadece gramer ve sözcük bilgisinden ibaret değildir: dil öğrenmek, farklı şekillerde düşünen ve konuşan kişiler ile iletişim kurmaktır!

10. Ne yaparsanız yapın eğlenmeyi unutmayın!

Yeni bir dil öğrenmek zahmetli bir süreçtir, ama eğer bunu yaparken iyi vakit geçiriyorsanız öğrenme motivasyonunuz artar. Oyunlar oynayın, bulmacalar çözün, şarkı söyleyin, çizgi roman okuyun ve hata yapmak konusunda fazla endişelenmeyin—hata yapmak genellikle öğrenmenin en iyi yoludur!

EF English Live ile Online İngilizce Öğrenmeye Başlayın. Şimdi kaydolun ve 14 gün ücretsiz deneme kazanın! Hedefleriniz ne olursa olsun online İngilizce kursumuz size başarı garantisi veriyor.

Kaynak: https://englishlive.ef.com/

Translated by Oytun Buyrukcu

English to Turkish Translator & Proofreader, Localization Expert

Author: Admin