Telif hakları kısıtlamaları veya erişim engelleri gibi çeşitli nedenlerle Türkiye’de yayın yapmayan/yapamayan internet sitelerine erişmek mi istiyorsunuz? O halde ihtiyacınız olan şey en iyi Türkiye VPN’ini bulmak. Buna geçmeden önce VPN nedir ve ne işe yarar tam olarak anlayalım.
VPN Nedir?
VPN yani Sanal Özel Ağ, internet üzerinden başka bir ağ ile aranızda güvenli bir bağlantı oluşturmanıza imkan tanır. VPN’ler bölgesel sınırlamalar getirmiş web sitelerine erişmek, internetteki faaliyetlerinizi açık Wi-Fi ağlarında olası gözetlemelere karşı korumak için kullanabilirsiniz.
Türkiye de dahil bazı devletler belirli web sitelerine erişimi engellemek için internet trafiğini denetlemektedir. VPN ise trafiğinizi şifrelenmiş bir tünel yoluyla yönlendirerek internetteki faaliyetlerinizin denetlenmesini, değiştirilmesini ya da sansürlenmesini önleyen bir web sitesi engel kaldırıcı işlevi görür.
2021’in En İyi Türkiye VPN leri
1. ExpressVPN
- IP adresi sayısı: 30.000
- Sunucu sayısı: 3000’den fazla
- Sunucu lokasyonu sayısı: 160
- Eşzamanlı bağlantı sayısı: 5
- Ülke/yetki alanı: Britanya Virgin Adaları
- 94’ten fazla ülke
- 1 yıllık planda 3 ay bedava
ExpressVPN kendisini piyasadaki en iyi VPN’lerden biri olarak kanıtlamıştır ve gizliliğe verdiği önemin altını aktif bir şekilde çizmektedir. Şirket bizlere ağının, hiçbir kullanıcısının online faaliyetlerinin kaydedilmemesini sağlayan TrustedServer teknolojisi tarafından desteklendiğini söylemektedir.
Kurulum rehberi ve Sıkça Sorulan Sorular bölümünde yer alan detaylı bilgiler büyük bir artı. ExpressVPN, ödeme yöntemi olarak bitcoin desteklemesiyle de kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Şirket aynı zamanda VPN bağlantısının kopması halinde ağ verilerinin güvenli VPN tünelinden sızmasını önleyen kullanışlı bir kill switch (internet kapatma düğmesi) de sunuyor.
ExpressVPN 2009’dan bu yana faaliyet gösteriyor ve 94 ülkeye yayılmış güçlü bir hızlı VPN sunucular ağına sahip olmasıyla en iyi Türkiye VPN leri listesinde en üst sırayı hak ediyor. Sunulan en iyi planın fiyatı yıllık paket abonelikleri için ayda 6,67$’dan başlıyor.
2. NordVPN
- IP adresi sayısı: 5.000
- Sunucu sayısı: 5.200’den fazla sunucu
- Sunucu lokasyonu sayısı: 62
- Ülke/yetki alanı: Panama
- 62 ülke
- 3 yıllık planda ayda 3,49$ (%75 indirim)
NordVPN, VPN piyasasının en tanınmış markalarından biridir. Diğer hizmet sağlayıcıların neredeyse tümü beş ya da daha azını sunarken ağı üzerinden aynı anda altı bağlantı imkanı sunması ile eşzamanlı bağlantı sayısı oldukça cömert. NordVPN aynı zamanda farklı seviyede bir VPN bağlantısı arayanlar için kiralık IP adresi seçeneğini de sunuyor. Kill switch ve Tor içinde VPN kullanma olanağı da cabası. Yapılan testler sırasında hiçbir gizlilik sızıntısına rastlanmadı ve hızı da oldukça yüksek.
Şirket tarafından sunulan bir yıllık abonelik planının maliyeti ayda sadece 6,99$ (tek çekim 83,88$). Bu yıllık fiyat rakiplerinden daha düşük olsa da aydan aya fiyat olan 11,95$ piyasada bulunan en yüksek fiyatlardan biri. Eylül 2019 itibarıyla şirketin diğer fiyatlandırma katmanları biraz daha pahalandı: Üç yıllık plan artık ayda 3,49$ (toplamda 125,64$), eski fiyatı 2,99$/107,55$. Ve iki yıllık plan da artık ayda 4,99$ (119,76), eski fiyatı 3,99/95,75$. Ayrıca, şirket 30 gün boyunca kesintisiz para iadesi politikasına sahip olmasıyla en iyi Türkiye VPN leri listesinde yer almayı hak ediyor.
3. Hotspot Shield
- IP adresi sayısı: 50.000
- Sunucu sayısı: 3.200
- Sunucu ülke sayısı: 80’den fazla
- 3 yıllık planda ayda 2,99$
HotSpot Shield geçmişte iniş ve çıkışları olmuş bir ürün. 2016’da şirket kurucusu David Gorodyansky’nin kullanıcı gizliliğinin korunması hakkındaki yorumları ile şirket olumlu bir izlenim kazandı. Daha sonra 2017’de bir gizlilik aktivistleri grubu şirketi kullanıcı trafiğini gizlice izlemekle suçladı ve şirket bu iddiaları kesin bir dille reddetti. Son olarak, geçtiğimiz sene ZDNet, şirket yazılımında kullanıcıları gözetlemelere karşı açıkta bırakan bir hata keşfetti. Neyse ki bu hata derhal giderildi.
Peki HotSpot Shield hakkında ne düşünmeliyiz? Açıkçası bu tartışmalar nedeniyle ürün en iyiler listelerinden bir süreyle çıkarılmıştı. Ancak şirketin gizliliğe verdiği kesintisiz desteği ifade etmek için girdiği çabalar onlara bir şans daha verilmesini makul hale getirdi.
Bir de iyi haberimiz var. HotSpot Shield VPN hizmetleri arasında görülmüş en iyi para iadesi garantilerinden birini, yani 45 günde kesintisiz geri ödeme olanağını sunuyor. Chrome ve Firefox eklentilerinin yanı sıra Windows, Mac, iOS ve Android destekliyor. Modem ve medya oynatıcıları da destekliyor ama bunlara Linux dahil değil. Ve bonus olarak kill switch özelliği de sunuluyor.
Ücretsiz VPN
Sınırlı bir süre ücretsiz hizmet sunduktan sonra ücretli hizmetler sunan VPN sağlayıcıların ücretsiz VPN hizmetlerinden faydalanmak genellikle güvenli bir tercih olur. Bununla birlikte, bu hizmetler yavaş ve güvenilmez olacaktır. Eğer sık sık VPN kullanmayı planlıyorsanız ücretsiz VPN yerine ücretli hizmetleri tercih edin.
Hotspot Shield Free VPN Proxy
Artılar
1. Yüksek İnternet Hızı
Dünyanın en iyi VPN’leri daha genel performansınızdan az da olsa hız kesecektir. İnternette gizlilik için vermemiz gereken ödün de budur.
Normalde VPN incelemelerinde her bir VPN sunucu ağı test edilir. Hotspot Shield ücretsiz VPN yaklaşık 196MB bant genişliği ve ortalama 5Mbps’e varan bağlantı hızları sunuyor.
2. Kurulumu ve Kullanımı Kolay
Hotspot Shield ücretsiz VPN bir Google Chrome tarayıcı eklentisi olarak rekor sürede kusursuzca kurulabilir. İndirmesi, kurulumu, çalışması ve kullanılmaya başlanması bir dakikadan kısa sürer.
3. Torrentler Çalışıyor
Hotspot Shield ücretsiz VPN torrent kullanımını açıkça yasaklayan bir dil kullanmıyor. Denediğinizde engellenmiş torrent sitelerine girebildiğinizi ve indirme yapabildiğinizi görüyorsunuz.
4. Ücretsiz
Hotspot Shield ücretsiz VPN, iyi bir ücretsiz VPN hizmeti sunması ile tanınmaktadır. Sitelerine bakacak olursanız bunun gözümüze sokulduğunu düşünebilirsiniz.
Eksiler
1. Çok Sayıda Bilgiyi Kaydediyor Olabilir
Log tutmak bir VPN şirketinin yapabileceği en korkunç şeylerden biridir.
Çok sayıda ücretsiz VPN şirketi log tutmaktadır. Genellikle de bu gerçeği teknik ayrıntılarla gizlemeye çalışırlar. Log kaydı tutmama politikasına sıkı sıkıya bağlı bir VPN bulduğunuz zaman onun kazanan VPN olduğunu bilirsiniz.
2. Proxy Tünelleme, Güvenlik Riskleri, Şifreleme
Bir VPN’in güvenliği hakkında konuşmak önemlidir. Sinyalinizi tünellemek için ne gibi protokoller kullanıyorlar? Faaliyetlerinizi maskelemek için hangi şifreleme yöntemlerini kullanıyorlar?
Endüstri standartları, gerçekten güvenli bir tarayıcı deneyimi için OpenVPN protokolü ve AES-256 şifreleme kullanılmasını önermektedir.
3. Netflix ile Çalışan Sunucu
Netflix ve VPN’ler kesinlikle dost değildir. Gelişmiş VPN engelleme sistemleri kullanan Netflix kullanıcıların büyük çoğunluğunu etkin bir şekilde dışarıda bırakıyor.
İşte bu nedenle de Netflix açabilme kabiliyeti, dünyanın en kullanışlı VPN’lerinin başarısıdır. Hotspot Shiled ücretsiz VPN ile Netflix izlemek, yalnızca premium üyelik satın alarak mümkün.
4. Müşteri Desteği
Ücretsiz VPN için müşteri destek hizmetleri arıyorsanız size bol şans.
Derleyen: Oytun Buyrukcu
English to Turkish Translator & Proofreader | Localization Expert