İnternet Güvenliği Yazılımları İncelemesi

İnternet Güvenliği Nedir?

İnternet güvenliği, tarayıcı güvenliği, ağ güvenliği, diğer uygulamalar ve işletim sistemlerinin güvenliği için alınmış olan çeşitli güvenlik önlemini kapsayan bilgisayar güvenliği dalıdır. Çoğu siber saldırı ve kötü amaçlı yazılımın internet üzerinden yayılması nedeniyle, internet güvenliğinin başlıca amacı internet kaynaklı siber saldırılara karşı bazı kurallar ve düzenlemeler sağlamaktır.

İnternet güvenliği, internet üzerinde gerçekleştirilen işlemler ve faaliyetleri korumayı amaçlayan bir dizi güvenlik taktiğinden oluşmaktadır. Bu taktikler kullanıcıları bilgisayar sistemlerinin, e-posta adreslerinin veya web sitelerinin hack’lenmesi, sistemlere zarar verebilecek kötü amaçlı yazılımlar ve banka hesap bilgileri ve kredi kartı numaralarını çalan bilgisayar korsanlarının gerçekleştirdiği kimlik hırsızlıklarına karşı korumayı amaçlamaktadır. İnternet güvenliği, internet erişimi ve kullanımının getirdiği belirli tehditler ve hassasiyetlere odaklanması ile siber güvenlik ve bilgisayar güvenliği gibi daha geniş anlamlı konseptlerin altında yer alır.

Günümüz dijital ortamında günlük faaliyetlerimizin çoğu internet kullanımı gerektirmektedir. Çok çeşitli iletişim, eğlence, ekonomi ve iş ile ilişkili görev online gerçekleştirilmektedir. Bu da tonlarca veri ve önemli bilginin sürekli olarak internet üzerinden paylaşıldığı anlamına gelir. İnternet genellikle özel ve güvenlidir, ama aynı zamanda bilgi paylaşmak için güvenilmez bir kanal da olabilmektedir. Bilgisayar korsanları ve siber suçluların hedefi olma riskinin yüksek olması ile internet güvenliği kişiler ve işletmeler için bir öncelik haline gelmiştir.

Bilinen İnternet Güvenliği Tehditleri

İnternet kullanıcılara bol bol bilgi ve hizmet sunar ama aynı zamanda birçok riski de beraberinde getirir. Çok sayıda siber suçlunun tek bir amaç doğrultusunda farklı saldırı yöntemlerinin bir kombinasyonunu kullanması ile siber saldırıların kapsamı ve sayısı da artmaktadır. Aşağıda internet güvenliği tehditlerinin kapsamlı bir listesini bulacaksınız:

Kötü amaçlı yazılım: Kötü amaçlı yazılım (malware) bilgisayar virüsleri, solucanlar, Torjanlar ve casus yazılımlar gibi çeşitli formlarda karşımıza çıkmaktadır.

Solucan: Solucan, kendisini bir bilgisayardan diğerine kopyalayan bir yazılım programıdır. Bu kopyaları oluşturmak için insan müdahalesi gerektirmez ve hızla ve büyük sayılarla yayılabilir.

Spam: Yığın mesaj (spam) e-posta gelen kutunuzdaki istenmeyen mesajları ifade eder. Bazı durumlarda spam sadece ilgilenmediğiniz ürün veya hizmetlerin reklamlarını içerir. Bunların genellikle zararsız olduğu düşünülür, ancak tıkladığınızda bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım yükleyebilecek bağlantılarda içerebilirler.

Oltalama: Oltalama (phishing) saldırıları, özel veya hassas bilgileri elde etmeyi amaçlayan siber suçlular tarafından gerçekleştirilmektedir. Bankanız veya bir internet hizmeti gibi davranarak sizi hesap bilgileriniz veya şifrelerinizi doğrulamak için bağlantılara tıklamaya çekerler.

Botnet: Botnet, ele geçirilmiş kişisel bilgisayarlardan oluşan bir ağdır. Kötü amaçlı yazılım kurulmuş olan bu bilgisayarlar tek bir kullanıcı tarafından kontrol edilir ve sıklıkla yığın mesajlar (spam) veya hizmet reddi (DoS) saldırıları gibi kötü niyetli faaliyetler için kullanılır.

Uygulanması Gereken Doğru İnternet Güvenliği Yöntemleri

İnternet güvenliği ile verilerinizi gereğince koruyabilmek için çeşitli ürünler ve teknolojilerin bir kombinasyonuna ihtiyaç duyulur. Ağınızın güvende olması için önlemler alırken birden fazla internet güvenliği stratejisini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu stratejilere şunlar dahildir:

  • Tarayıcı seçimi: Her tarayıcının kendi güvenlik önlemleri mevcuttur, ama bazılarında bilgisayar korsanlarının kötüye kullanabileceği ciddi hatalar bulunabilmektedir. Bilgisayarınız veya ağınız üzerindeki tehdit riskini azaltmak için güvenli bir tarayıcı kullandığınızdan emin olun.
  • Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA): MFA, kimlik doğrulama mekanizması olarak çeşitli farklı kanıtlar sunulmasını gerektiren bir bilgisayar erişim kontrolü yöntemidir. Kullanıcıların en azından iki faktörlü kimlik doğrulama prosedürünü yerine getirmeleri zorunlu tutularak web siteleri ve e-posta hesaplarını daha güvenli hale getirmek mümkündür.
  • E-posta güvenliği: E-posta, virüsler, solucanlar, Trojanlar ve diğer istenmeyen programlar için bir fırsat dalgası meydana getirir. Çok katmanlı ve kapsamlı bir e-posta güvenliği stratejisi belirlemek ortaya çıkabilecek tehditlere karşı duyarlılığınızı büyük ölçüde azaltacaktır. E-posta mesajları aynı zamanda e-posta imzalama, e-posta mesajının şifrelenmesi ve posta sunucuları arasındaki iletişimin şifrelenmesi gibi kriptografi kullanılarak da korunabilir.
  • Güvenlik duvarı: Güvenlik duvarı (firewall), bir ağa erişime izin vererek ve erişimi engelleyerek cihazları koruyan bir filtre işlevi görmektedir. Bir şeyin güvenli veya zararlı olduğunu belirlemek için bir dizi kural uygulayan güvenlik duvarı, hassas bilgilerin çalınmasını ve kötü amaçlı kodun ağlara girişini önleyebilmektedir.

2021’in En İyi İnternet Güvenliği Yazılımları

1. McAfee LiveSafe

İnternet kullanımınızı güvende tutmaya yardımcı olan çok sayıda internet güvenliği ürünü ve çözümü bulunmaktadır. Bunlar arasında:

  • Virüsleri bularak ve ortadan kaldırarak cihazları saldırılara karşı koruyan antivirüs yazılım ürünleri.
  • Şifreleme kullanarak şifrelerinizi kaydetmenize ve düzenlemenize yardımcı olan şifre yöneticiler.
  • Güvenlik duvarı, antivirüs, anti casus yazılım ve daha fazlası ile daha kapsamlı bir internet güvenliği yaklaşımı sunan uç nokta güvenlik paketleri yer almaktadır.
  • McAfee’nin çoğu cihaz için güvenli internet bağlantısı sağlayan internet güvenliği paketi, kişiler ve kuruluşların karmaşık tehditlere karşı korunmalarını sağlar.

Doğru ürün paketini seçmek, internette verilerinizin güvenliği açısından son derece önemlidir. Web filtreleme, içerik denetimi, antivirüs, sıfır gün kötü amaçlı yazılım koruması, SSL denetimi, veri kaybı önleme ve kapsamlı entegrasyonu bir araya hetiren McAfee intenet güvenliği paketi, yerinde veya bir bulut hizmeti veya bunların bir bileşimi olarak kapsamlı bir internet güvenliği çözümü sunmaktadır.

2. Bitdefender Total Security

Bitdefender internet güvenliği listelerinde üst sıralarda yer almaktadır ve bunun iyi bir nedeni vardır: ışık hızındadır, son derece doğru sonuçlar verir ve internette güvenli gezinme, şifre yöneticisi ve çok etkili bir spam filtresi de dahil olmak üzere çok çeşitli araçlar sunar.

Total Security paketi altında şifre yönetimi, güvenli gezinme, batarya yönetimi, VPN (ayda 6GB dahil), Wi-Fi koruması, fidye yazılım koruması, sistem optimizasyonu, dosya şifreleme ve silme ve beş (en fazla 10) adet bilgisayar, Mac veya Android cihaza kadar lisansın yanı sıra paketin uzaktan sizin için bilgisayarınıza kurulması ve ayarlanması seçeneğini de sizlere sunmaktadır.

3. Kaspersky Total Security

Kaspersky de en iyi internet güvenliği firmaları konusu açıldığı zaman sıkça duyacağınız bir isimdir ve bunun da haklı nedenleri vardır. Dikkatle incelediğiniz zaman şirketin son derece iyi bir koruma paketi sunduğunu göreceksiniz.

Kaspersky’nin Total Security ürününün fiyatı bir cihaz için yılda 27,99£’dan başlayarak beş cihaz için yılda 42£’a kadar çıkmaktadır ve buna 10 cihaz için destek ve üç yıllık abonelik imkanı da dahildir.

Kaspersky Total Security akıllı navigasyon ile bu ilave araçların temel işlevlerin ötesinde kavranması mümkündür.

Kaynak: https://www.mcafee.com/

Localized by Oytun Buyrukcu

English to Turkish Translator & Proofreader | Localization Expert

Author: Admin