Yeni Başlayanlar için 10 Adımda Freelance Çalışmak

freelance-calismak

Freelancer’lar günümüzde Amerikan iş gücünün %35’ini oluşturuyor ve şirketler hedeflerine ulaşmak için her zaman dış kaynak kullanımını tercih ediyorlar. Freelance çalışmak için yapmanız gereken tek şey, işe koyulmak, güçlü bir kişisel marka oluşturmak ve (daha fazla) para kazanmaya başlamak için doğru fırsatları yakalamaktır.

İşiniz büyüdükçe yetenekli işçilere ihtiyacınız da artar. Ekibinizi genişletmek için doğru kişileri bulmak ise hem zor olabilir hem de operasyon bütçenizde artışa neden olur. Freelance piyasası, belirli projelerde şirketiniz için ihtiyaç duyduğunuz yetenekli kişilerle çalışma fırsatını sunar. Projelerinizin mükemmel bir şekilde tamamlanması için ihtiyaç duyduğunuz yeteneklere erişirken aynı zamanda şirket masraflarınızı asgari düzeye çekebilirsiniz. Peki, freelance çalışmak isteyenler nereden başlamalı? Hangi adımları izlemeli? İşte tüm bunları yazının devamında bulacaksınız.

1. Alanınızı Seçin

Freelance piyasasında yeniyseniz, önünüze gelen HER işi yapabileceğini düşünebilirsiniz. Ama freelance kariyeriniz derinleştikçe yaptığınız işler ve çalıştığınız müşteriler konusunda daha stratejik davranmanız gerektiğini hissedeceksiniz.

Şöyle düşünebilirsiniz: Yaptığım freelance işlerde seçici olmak DAHA FAZLA para kazanmama nasıl yardımcı olacak?

Bir alanda uzmanlaştığınız zaman o alanda söz sahibi olmaya başlarsınız ve uzmanlar verdikleri hizmetler için daha fazla para alırlar.

Uzman olmak ve her konuda bilgisi olmak arasında süregelen hangisi daha iyi tartışmasını freelance kariyerinize başlarken düşünmenize dahi gerek yok. Kendinizi müşterinizin yerine koyun ve insanların bir siteye kaydolmalarını sağlamak için e-posta pazarlama stratejinizi geliştirilmesini, insanların ürünlerinizi satın almaları için ikna edici reklam metinleri yazılmasını ya da sadece web sitenizin güncellenmesini istediğinizi düşünün; bu durumda her şeyden biraz anlayan birini mi yoksa bunlardan sadece birini yapan ama onda uzman olan birini mi tutardınız? Genellikle seçim her zaman uzmandan yana olacaktır.

Ve deneyimli freelancer’ların görüşlerini aldığımız zaman, genel bir dijital pazarlamacı olmak yerine uzman içerik pazarlama danışmanı olmanın verdikleri en iyi karar olduğunu söylediklerini görüyoruz. Birkaç sene içerisinde müşterileriniz arasında yetenekli bir içerik pazarlama uzmanı olarak tanınmaya başlanacağınız ve çeşitli sosyal medya kanallarında içerik pazarlama işleri ile meşgul olacağınız için kısa sürede seçmiş olduğunuz alanda yükselebilirsiniz. 

Eğer sizin için doğru alanı seçerseniz, bu alanda uzmanlaşmaya karar verirseniz ve kendinizi bu alanda bir uzman olarak markalaştırmak için çaba sarf ederseniz gelecek yıllarda bu tercihinizin meyvelerini toplayabilirsiniz.

2. Sunduğunuz Hizmetleri Netleştirin

Freelance kariyerinizin başlarında vermeniz kararlardan biri, hangi işleri yaptığınız ve hangi işleri yapmadığınız olmalıdır.

Sunduğunuz hizmetler konusunda ne kadar açık olursanız o kadar iyidir. Bunu yapmak sadece kendinizi markalaştırmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin hakkınızdaki algısını kontrol etmenize ve portföyünüzü istediğiniz yönde genişletmenize de imkan verir.

Talep alan ve yüksek ücretler ödenen bir Ruby on Rails geliştiricisi olmaya odaklanmak istiyorsanız o halde WordPress temaları geliştirme ya da yeni bir uygulama için kullanıcı deneyimi tasarlama ile ilgili teklifleri dikkate dahi almamalısınız. Düzenli çalışmanın kısa süreli avantajları sizi cezbetse de (ve bazen de gerekli olsa da) sizi nihai amacınıza, yani alanınızda en iyisi olmaya yaklaştırmayan projeleri kabul etmek dikkatinizi dağıtacak ve anlamlı bir ilerleme kaydetmenizi geciktirecektir.

3. İdeal Müşterinizin Nasıl Olması Gerektiğini Belirleyin

Bilgisayarınızı açıp müşteri aramaya başlamadan önce kiminle çalışacağınız hakkında net bir fikre sahip olmalısınız. Küçük ölçekli işletmeler için web siteleri tasarlamak, hızla büyüyen teknoloji startup’ları için yeni özellikler geliştirmek ya da kurumsal şirketlerle uzun süreli sözleşmeler imzalamak mı istiyorsunuz?  Ne gibi işletmelerle çalışmayı hedeflediğinizi açık bir şekilde belirlemek, hizmetlerinizi bu şirketlere için etkin bir şekilde tanıtmak açısından önemlidir.

İdeal freelance müşterilerinizin tam olarak kim olduklarını (ve onları nasıl bulacağınızı) belirlemek için kendinize şu soruları sorun:

  • Verdiğim hizmetlerle ne gibi işletmelere çözümler üretiyorum?
  • Çalışmak istediğim şirket beni tutmak için yeterli bütçeye sahip mi?
  • Çalışmayı hedeflediğim işletmelerde karar mercileri hakkında ne gibi demografik trendler mevcut? Yaş, cinsiyet, coğrafi konum, sıkça kullandıkları web siteleri ve kişisel ilgi alanlarını düşünün.

4. Kaliteli bir Portföy Sitesi Oluşturun

Teknik becerilerinizi sergilemenin en iyi yollarından birinin kendi harika portföy sitenizi oluşturmak olduğunu söylememize dahi gerek yok. Yeni bir freelancer olarak ciddiye alınmak istiyorsanız şu özelliklere sahip bir web sitesine sahip olmanız gerekir:

  • Uzmanlığınızı sergileyen.
  • İlgili deneyimlerinizin altını çizen.
  • Kim olduğunuzu gösteren.
  • Potansiyel müşterilerin sizinle kolaylıkla irtibata geçebilmesi için iletişim bilgilerinizi içeren.

Ayrıca, yaptığınız işi bildiğinizi kanıtlayacak çok fazla deneyimine sahip değilseniz dikkat çeken bir portföy size gerçekten yardımcı olur.   

Portföyünüzün amacı, potansiyel müşterilerin teknik ihtiyaçları için sizi seçmeleri için ilgi uyandırmak, onları bilgilendirmek ve ikna etmektir. İşte bu nedenle de portföyünüzde nelerin ve nasıl görüntüleneceğini belirlemek için gerekli zamanı ayırmalısınız—ve bunu yeni projeler aramaya başlamadan önce yapmalısınız!

Portföy siteniz hazır olduktan sonra bu sitenin bağlantısını e-posta imzanıza ve sosyal medya profillerinize ekleyin.

5. Maaşlı İşinizden İstifa Etmeden Önce Freelance Çalışmaya Başlayın

İstifa ederek hemen bağımsız çalışmaya başlamak yerine maaşlı işinize devam ederken freelance çalışmaya başlamayı tercih etmek için birçok neden var.

Kaliteli bir portföy sitesi oluşturmak, kişisel markanızı yaratmak ve portföyünüze yeni projeler eklemenin uzun zaman almasının yanı sıra, o anki tek gelir kaynağınızı devre dışı bırakmadan önce birkaç düzenli freelance müşteriye sahip olmak iyi bir fikir olacaktır.

Tam zamanlı işinizden istifa etmeden önce ve en kötü senaryoya ne kadar süre dayanabileceğinize bağlı olarak freelance gelirinizin mevcut toplam gelirinizin en az %50-75’ine tekabül etmesini beklemeniz önerilir.

Sınırlı süreler içerisinde yüksek iş yükünü (ve buna zaman gerektiren freelance projeler de dahildir) ve teslim tarihlerini yöneterek kısa sürede kendi işinizi yapmanın nasıl bir şey olduğunu görebilirsiniz.

Tam zamanlı çalışırken freelance müşteriler bulmanın diğer harika avantajı ise müşterilerinizi seçebilme olanağıdır. Maaşınızın yanında bu para tam anlamıyla bir gereklilik olmayacaktır. Bu da sizi, vereceğiniz zamanın karşılığı yeterli bütçeye sahip olmadığı ya da sadece ilginizi çekmediği için bazı işleri reddedebilen bir konuma getirir.

Bu ikisi, tam zamanlı freelance çalışarak mutlu olmak istiyorsanız ısrarcı olmanız gereken iki konudur.

6. Güvenilirliğinizi Artırın

Faaliyet gösterdiğiniz sektörde itibarınızı artırmanın birçok yolu mevcuttur. Kaliteli blog içerikleri yaratmak ve sektörünüzde isim yapmış kişi ya da kuruluşlarla çalışmanın yanı sıra bir e-kitap yazabilir, kendi online kursunuzu oluşturabilir ve alanınızda isminizi ön plana çıkarmak için çeşitli etkinliklerde yer alabilirsiniz.

Güvenilirliğinizi artıracak bu aktiviteler, portföyünüzde yer verebileceğiniz bir dizi başarı eklemenize yardımcı olur ve aynı zamanda potansiyel müşterilere bilgi düzeyinizi kanıtlar. Mesajınızı ne kadar geniş bir kitleye ulaştırırsanız alanınızda o kadar fazla güvenirlik kazanırsınız.

7. Fiyatlarınızı Belirleyin

Sunduğunuz freelance hizmetler için ne kadar ücret alacağınıza karar vermek müşteri tarafından algılanan değerinizi belirlemekte önemli bir adım olsa da kendinizi geçindirmek için yeterli bir ücret alıyor olduğunuzdan da emin olmalısınız. Birçok müşteri kendilerine harika bir ilk izlenim veren ve kaliteli sonuçlar ortaya koyma yeteneklerini onlara “satabilen” freelancer’lara daha yüksek ücretler ödemekten çekinmeyecektir.

Müşterilerinize sürekli olarak aynı değeri sunmaya devam ettiğiniz sürece (beklentilerinin üzerinde) sunduğunuz hizmetler için yüksek ücretler belirlemek ve bunları sürdürmekte bir sorun yaşamazsınız.

Alacağınız ücreti, finansal ihtiyaçlarınızı karşılayacak asgari düzeye çekmeden önce potansiyel müşterileriniz için yaratacağınız değeri düşünün ve masada para bırakmadığınızdan emin olun. Gelecekte ücretinizi yükseltebilir ve müşterinizin bunu kabul edeceğini umut edebilirsiniz, ama zaten sizi motive eden bir ücret düzeyinden başlarsanız sizden beklenenden daha fazlasını sunmanız ve değerinizi arttırmanız çok daha kolay olur.

8. Tanıtım için Bağlantılarınızdan Faydalanın

Daha kaliteli ve daha iyi kazandıran freelance işler bulmanın en etkili yollarından biri de mevcut bağlantılarınızdan faydalanmaktır. Dostlarınız ve eski iş arkadaşlarınıza freelance faaliyetlerinizden bahsedebilir ya da bu bağlantılarınızı kullanarak çalışmak istediğiniz şirketlerle sıcak bir tanışma ortamı yaratabilirsiniz.

Angel.co, CloudPeeps ya da diğer freelancing sitelerinde karşınıza bir freelance çalışma fırsatı çıktığı zaman o şirketi araştırmak için zaman ayırın, ideal iletişim şeklini bulun ve soğuk bir e-posta göndermek yerine önce LinkedIn, Twitter ya da Facebook üzerinde ortak bağlantılarınız olup olmadığını belirleyin.

Ortak bir bağlantınız varsa o arkadaşınıza ulaşın (tabi gerçekten arkadaşınız ise) ve ona sizi tanıtan bir e-posta gönderip gönderemeyeceğini sorun.

İlk izleniminizin size kefil olan bir kişi yoluyla oluşması çok daha yüksek olumlu yanıt oranları ile sonuçlanacaktır.

9. Sık Sık Blog Yazın

Bir web sitesine sahip olmanın hedefi, yeteneklerinizi sergilemek ve yeni müşteriler kazanmaktır. Web sitenize giren potansiyel yeni müşteri sayısını artırmanın ise sizi alanınızda bir uzman olarak tanıtan, kaliteli blog içeriklerinden daha iyi ne gibi bir yolu olabilir?

İlk etapta, potansiyel müşterilerinizin arayabileceği çözümler hakkında gerçek anlamda yardımcı olmaya odaklanan, ayda bir ya da iki ayrıntılı blog yazıları çıkarmaya odaklanın.   

Potansiyel müşteriler bu içerikleri gördükleri ve sizden ücretsiz olarak bazı değerler edindikleri zaman onların akıllarında yer edersiniz ve daha detaylı işler için sizi tutmaya hazır hale gelirler.

Belirli bir şirket hakkında web sitenizde başarılı blog yazıları hazırlayarak o şirketle çalışma fırsatını yakalayabilirsiniz.   

Blog sitenizin freelance gelirlerinizde başı çekmesi hiç de zor olmayacaktır.

10. İlgili Sektörel Bloglar ve Yayınlarda Misafir Yazarlık

Becerilerinizi ön plana çıkaran ve freelance hizmetler sunduğunuzu açık bir şekilde aktaran bir web siteniz olduktan sonra, online bulunurluğunuzu artırmanın en etkili yollarından biri, potansiyel müşterilerinizin vakit geçirebileceği bloglar ve yayınlarda içeriklerinizi yayımlamaktır. Pazarlama gurusu ve danışman Neil Patel, yılda 100’ün üzerinde misafir yazısı yayımlayarak sık sık aldığı büyük işler hakkında yazılar paylaşmaktadır.

Bundan daha küçük boyutlarda başlayacak olsanız da bloglar ve sektörel yayınlarda içerikleriniz ile boy göstermenin faydasını ve bunun web sitenize binlerce yeni ziyaretçi kazandırabileceğini hafife almamalısınınz. Bir seneden daha kısa süre içerisinde makalelerinizi sektörün önde gelen siteleri ve kuruluşlarında yayımlayabilir ve bu sayıyı artırabilirsiniz. Böylelikle işiniz için doğrudan ve olumlu bir etki yaratabilirsiniz.

Written by Oytun Buyrukcu

English to Turkish Translator & Proofreader, Localization Expert

Author: Admin