Freelancer Nasıl Bulunur?

freelancer-nasil-bulunur

Freelancer’lar günümüzde Amerikan işgücünün %35’ini oluşturuyor ve şirketler hedeflerine ulaşmak için her zaman dış kaynak kullanımını tercih ediyorlar.

İşiniz büyüdükçe yetenekli işçilere ihtiyacınız da artar. Ekibinizi genişletmek için doğru kişileri bulmak ise hem zor olabilir hem de operasyon bütçenizde artışa neden olur.  Freelance piyasası, belirli projelerde şirketiniz için ihtiyaç duyduğunuz yetenekli kişilerle çalışma fırsatını sunar. Projelerinizin mükemmel bir şekilde tamamlanması için ihtiyaç duyduğunuz yeteneklere erişirken aynı zamanda şirket masraflarınızı asgari düzeye çekebilirsiniz.

Tam olarak aradığınız becerilere ve deneyime sahip freelancer’ları bulabileceğiniz pek çok site bulunuyor. Çalışmaya başlamak için yetenekli freelancer’lar bulabileceğiniz sitelerin bir listesini hazırladık. İşte en popüler freelance siteleri.

1. LinkedIn, AngelList

Yetenekli freelancer bulabileceğiniz birçok web sitesi mevcut. Belirli bir proje ya da işi tamamlayabilecek yeteneklere sahip freelancer’ları bulmak için sıklıkla kişisel bağlantılarımıza danışır ve LinkedIn ve Angel.co gibi sitelere bakarız. Bu gibi sitelerde özgeçmiş bilgileri, kullanıcı önerileri ve freelancer’ların yetenekleri hakkında bilgi bulmak mümkündür.

2. Upwork, Freelancer, Fiverr

Kişisel bağlantılarınızı kullanarak sizin için çalışmasını istediğiniz kişiyi bulamazsanız sırasıyla  Upwork.com, Freelancer.com ve Fiverr.com sitelerini deneyebilirsiniz. Freelancer adaylarını profillerinde bulunan işveren yorumlarına, iş performanslarına ve diğer kriterlere göre filtreleyebilmek, güvenebileceğiniz bir profesyonel ile iletişime geçme olasılığınızı artıracak.

3. Eleman Arama Siteleri

Eğer uzaktan çalışacak profesyonel ihtiyacınız sürekli ise, bu ihtiyacınız için bir ilan oluşturarak bunu popüler iş ilanı sitelerinde yayımlayabilirsiniz. İhtiyacınızın uzaktan çalışacak bir kişi olduğunu iş tanımında belirtmeniz yeterli olacaktır. En popüler iş ilan siteleri arasında yenibiris.com ve kariyer.net yer alıyor. Ve önerilebilecek bu gibi iş ilan sitelerinin sayısını artırmak mümkün. Sizin için ideal özelliği her yerden çalışabilecek olan yetenekli kişiyi kolaylıkla bulacaksınız.

4. İş İlan Siteleri

Kulağa biraz eskimiş bir fikir gibi gelebilir ama bionluk.com gibi iş ilan sitelerinin ihtiyaç duyduğunuz freelancer’ı bulmak için ne kadar etkili olduğuna siz de şaşıracaksınız. Çok sayıdaki iş ilan sitesi arasında bionluk.com favorilerden biri. İçerik yazarları, web geliştiriciler, müşteri destek uzmanları ve daha fazlasını bulmak için ideal bir platform sunuyor. Burada freelancer profillerini gezerek aradığınız niteliklere sahip kişileri bulabilir ve onlarla site üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

5. Scripted

İçerik yazarlarını uzun süreli olarak tam zamanlı çalıştırma kararı mı aldınız? Bir içerik ekibi kurmak size pahalıya mal olabilir. İçerik yazarları ile Scripted üzerinden çalışarak içerik ekibi yönetimine ayırmanız gereken zamanı büyük ölçüde azaltabilir ve kaliteden ödün vermeksizin çok daha fazla içerik elde edebilirsiniz.

6. Indeed

Indeed genellikle deneyim sahibi çok sayıda iyi freelancer ile iletişim kurma olanağını sunuyor. Uzaktan ya da ofiste çalışacak freelancer ihtiyaçlarınız için doğru kişileri bulmanızda başarılı bir kaynak olacak.

7. Sektörel Siteler

WordPress ile ilgili yapılacak işleriniz birikiyor mu? WordPress topluluğunun oluşturmuş olduğu sitelerle şimdiye kadar çalıştığınız en iyi WordPress uzmanlarını bulabilirsiniz. WordPress örneği için kullanabileceğiniz sitelerden bazıları arasında WPHired.com ve Jobs.WordPress.net sitelerini sayabiliriz. Kaliteli freelance çalışanlar bulmak için kendi sektörünüzde faaliyet gösteren sitelere bir göz atmayı unutmayın.

8. ProFinder by LinkedIn

LinledIn’in tamamen freelance çalışanlara adanmış bir bölüme sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bu bölümün adı ProFinder ve sitenin iş portalından ayrı olarak hizmet veriyor. Henüz lokasyon olarak Türkiye’de hizmet vermiyor olsa da dünyanın birçok ülkesinden freelance çalışanlara erişebilirsiniz. Freelancer özgeçmişleri, bağlantı dereceleri ve kullanıcı önerilerini görerek bu hizmet ile harika freelance çalışanlar bulacaksınız.

9. Facebook ve paylaşımlar

Her ne kadar Upwork’ten Kariyer.net’e birçok web sitesini kullanarak aradığınız freelancer’ı bulabilecek olsanız dahi sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak da aradığınız profesyoneli bulmak mümkün. Tanıdıklarınıza daha önce çalışmış oldukları ve yaptıkları işten memnun kaldıkları freelancer’lar olup olmadığını sorun. Örneğin, birçok kişi daha önce freelance çeviri yaptırmıştır. Tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerin ilk ağızdan öneriler ile istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Twitter ya da Facebook’a girip tanıdıklarınıza sorabilirsiniz.

10. Toptal

Yeni bir şirket ya da hızla büyüyen bir işletmede dış kaynak kullanımının asgari düzeyde olması gerektiğine inanıyoruz. İnternette çok sayıda düşük kaliteli freelancer sitesi bulmak mümkün ve bunların çok azında gerçekten yetenekli freelancer’lar bulabilirsiniz. Toptal ise en kaliteli freelancer’ları bulabileceğiniz yerlerden biri. Bu site, freelance yeteneklerin en iyi %3’lük dilimine sahip olmakla övünüyor ve freelancer alımlarında büyük bir özen gösteriyor. Site üzerinde yalnızca web geliştiriciler, tasarımcılar, yatırım uzmanları, proje yöneticileri ve ürün yöneticileri bulmak mümkün.

11. Contently

Listemizdeki son platform olan Contently, benzersiz içerikler arayan işletmeler ile yetenekli freelance içerik yazarlarını bir araya getiriyor. İçerik oluşturmak son derece maliyetlidir ve sektörel bilgiye sahip olunması için gerekli eğitimler zaman almaktadır, bu nedenle sizin için ideal freelancer’ı bulmaya çalışarak günlerinizi harcayabilirsiniz. Contently işte tam da bu sorunu sizin için çözüyor ve kendini kanıtlamış içerik yazarlarını önünüze getirerek İK bütçenizden tasarruf etmenizi sağlıyor. Siz de SEO’ya önem veriyorsanız, içerik her şeydir!

Author: Admin