Zayıflamak için Ne Yapılır Merak Ediyorsanız İşte Kilo Vermek için En İyi 20 Yiyecek

kilo-vermek-icin-saglikli-beslenme

Tüm kaloriler aynı değildir. Farklı yiyecekler vücudumuzda farklı metabolizma süreçlerinden geçer. Farklı yiyeceklerin açlık düzeyleri, hormonlar ve yaktığımız kalori sayısı üzerinde farklı etkileri vardır. Siz de zayıflamak ve sağlıklı beslenme için yapılması gerekenler nelerdir merak ediyorsanız aşağıda bilimsel destekli olarak kilo vermek için yardımcı olduğu kanıtlanmış gıdaları bulacaksınız.

1. Bütün Yumurta

Bir zamanlar yüksek kolesterol nedeniyle hepimizin temkinli davrandığı bütün yumurta artık hayatlarımıza geri dönüyor.

Her ne kadar yüksek yumurta tüketimi bazı insanlarda “kötü” LDL kolesterol düzeylerini artırsa da yumurta, kilo vermek için tüketmeniz gereken en iyi gıdalardan biridir. Yumurta protein ve yağ bakımından zengindir ve son derece doyurucudur.

Aşırı kilolu 30 kadın ile gerçekleştirilen bir çalışma, kahvaltıda simit yerine yumurta yemenin tokluk hissini artırdığını ve katılımcıların takip eden 36 saat içinde daha az yemek yediklerini ortaya koymuştur.

Sekiz hafta süren diğer bir çalışmada ise kahvaltıda yumurta yemenin kalori hesaplama diyetinde yine simit ile karşılaştırıldığında kilo kaybını artırdığı ortaya koyulmuştur.

Yumurta aynı zamanda besin maddeleri bakımından da zengindir ve kilo hesaplama diyetinde gerekli tüm besini almanıza yardımcı olabilir. İlginç bir gerçek ise neredeyse tüm besin maddelerinin yumurtanın sarısında olması.

    Özet

    Yumurta tokluk hissi verir ve besin maddeleri bakımından zengindir. Simit gibi rafine karbonhidratlar ile karşılaştırıldığında yumurta günün ilerleyen saatlerinde iştahı kapatır ve kilo kaybına yardımcı olabilir.

2. Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler arasında kıvırcık lahana, ıspanak, lahana, pazı ve benzerleri sayılabilir.

Bu sebzeler düşük kalorili olmaları, daha az karbonhidrat barındırmaları ve lifli olmaları ile kilo vermek için ideal özelliklere sahiptir.

Yeşil yapraklı sebzeler tüketmek, aldığınız kalori miktarını artırmaksızın porsiyonları büyütmenin harika bir yoludur. Çok sayıda araştırma, düşük enerji yoğunluğuna sahip öğünler ve diyetlerin insanların genel anlamda daha az kalori tüketmesini sağladığını göstermiştir.

Yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda besin maddeleri bakımından zengindir ve birçok vitamin, antioksidan ve bazı çalışmalarda yağ yakmaya yardımcı olduğu belirlenen kalsiyum da dahil mineraller barındırır.

    Özet

    Yeşil yapraklı sebzelerin diyetinizde özel bir yeri vardır. Sadece düşük kalorili olmakla kalmazlar, aynı zamanda lifli olmaları ile tokluk hissi de verirler.

3. Somon

Somon gibi yağlı balıklar son derece sağlıklıdır ve diğer gıdalara kıyasla uzun süre boyunca sizi tok tutar.

Somon yüksek kaliteli protein, sağlıklı yağlar ve çeşitli önemli besin maddeleri bakımından zengindir.

Balık—ve genel anlamda deniz mahsulleri—aynı zamanda harika bir iyot kaynağıdır.

İyot tiroid bezinin normal işleyişi için gereklidir ve tiroid bezi metabolizmanın optimum düzeyde çalışmasını sağlar.

Yapılan çalışmalar, birçok kişinin iyot ihtiyaçlarını tam olarak karşılamadıklarını göstermektedir.

Somon aynı zamanda obezite ve metabolizma hastalıklarında önemli rol oynadığı bilinen enflamasyonu azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmış omega-3 yağ asitleri bakımından da zengindir.

Uskumru, alabalık, sardalya, ringa ve diğer yağlı balıklar da harikadır.

    Özet

    Somonun protein ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olması onu sağlıklı diyetin vazgeçilmezi haline getirir.

4. Turpgiller

Turpgiller arasında brokoli, karnabahar, lahana ve Brüksel lahanası sayılabilir.

Diğer sebzeler gibi onlar da lif bakımından zengindir ve son derece doyurucudur.

Dahası, bu tür sebzeler genellikle iyi miktarlarda protein de içermektedir.

Bunlar hayvansal besinler ya da tahıllar kadar yüksek protein deposu olmasa da içerdikleri protein miktarı diğer sebzelerden daha yüksektir.

Protein, lif ve enerji yoğunluğunun düşük olması ile turpgiller, zayıflamak isteyenlerin diyetlerine ekleyebilecekleri harika birer seçenek haline geliyor.

Turpgiller aynı zamanda son derece besleyicidir ve kanserle mücadele eden maddeler içerir.

    Özet

    Turpgiller düşük kalorilidir ve lif ve besin maddeleri bakımından zengindir. Turpgilleri diyetinize dahil etmek sadece harika bir kilo verme stratejisi olmakla kalmaz, aynı zamanda genel anlamda sağlıklı olmak için de önemlidir.

5. Yağsız Et ve Tavuk Göğüs

Et haksız bir şekilde öcü gibi gösterildi.

Olumsuz iddiaları destekleyecek iyi bulgular olmaksızın birçok sağlık sorununun kaynağı olarak gösterildi.

Her ne kadar işlenmiş et sağlıksız olsa da yapılan araştırmalar, işlenmemiş kırmızı etin kalp hastalıkları veya şeker hastalığı riskini yükseltmediğini ortaya koyuyor.

Gerçekleştirilen iki kapsamlı tarama çalışmasına göre kırmızı etin erkeklerde kanser ile sadece çok zayıf bir ilişkisi bulunurken kadınlar ise böyle bir ilişki bulunmuyor.

Gerçek şu ki et, yüksek protein içeriği nedeniyle kilo kaybı için ideal bir gıdadır.

Protein açık ara farkla en doyurucu besin maddesidir ve yüksek proteinli bir diyete sahip olmak günde 80–100 kalori daha fazla yapmamızı sağlayabilir.

Yapılan araştırmalarda, protein tüketimini günlük kalori miktarının %25’ine çıkarmanın açlık hissini %60 azaltabildiği, gece geç saatlerde atıştırma isteğini yarı yarıya azalttığı ve haftada yarım kiloya kadar kilo vermeyi sağlayabildiği ortaya koyuldu.

Eğer düşük karbonhidrat diyeti yapıyorsanız, yağlı et tüketmekte de özgürsünüz. Ancak orta ile yüksek karbonhidrat içeren bir diyete sahipseniz yağsız eti tercih etmek sizin için daha uygun olabilir.

    Özet

    İşlenmemiş yağsız et tüketmek protein alımını artırmanın harika bir yoludur. Diyetinizdeki bazı karbonhidratlar veya yağları proteinle değiştirmek fazla yağlardan kurtulmanızı daha kolay hale getirir.

6. Haşlanmış Patates

Patates bir nedenle eski cazibesini yitirmiş gibi görünüyor.

Ama patatesi ideal bir gıda yapan birçok özellik bulunmaktadır—hem kilo verme hem de sağlık açısından.

Patates büyük bir çeşitliliğe sahip besin maddeleri içermektedir—neredeyse ihtiyacınız olan her şeyden biraz içerir.

Uzun süreler boyunca patatesten başka hiçbir şey tüketmeden yaşayan insanlar dahi bilinmektedir.

Patates özellikle birçoğumuzun yeterince almadığı ve tansiyon kontrolünde önemli bir rol oynayan potasyum bakımından son derece zengindir.

Gıdaların ne kadar doyurucu olduğunu ölçen Tokluk İndeksinde haşlanmış patates, karşılaştırılan tüm gıdalar arasında en yüksek puanı almıştır.

Bu da beyaz, haşlanmış patates tüketerek doğal bir şekilde tok hissedeceğiniz ve diğer gıdaları daha az tüketeceğiniz anlamına gelir.

Patatesi haşladıktan sonra bir süre soğumaya bırakırsanız içerisinde life benzer ve kilo vermek de dahil sağlık açısından faydaları kanıtlanmış yüksek miktarlarda dirençli nişasta oluşmaya başlar.

Tatlı patates, şalgam ve diğer köklü sebzeler de harikadır.

    Özet

    Haşlanmış patates en doyurucu gıdalardan biridir. Haşlanmış patates özellikle iştahı kesmekte iyidir ve günün ilerleyen saatlerinde gıda tüketiminizi azaltma potansiyeline sahiptir.

7. Ton Balığı

Ton balığı da bir diğer düşük kalorili, yüksek proteinli yiyecektir.

Ton balığı yağsız bir balıktır.

Ton balığı, tüketilen toplam kalori ve yağ oranını düşük tutarken bol miktarda protein almanın harika bir yolu olması nedeniyle definasyon (cutting) dönemindeki vücut geliştiriciler ve fitness modelleri arasında son derece popülerdir.

Protein alımına odaklanmak istiyorsanız yağ içerisinde değil su içerisinde konserve edilmiş ton balığını seçtiğinizden emin olun.

    Özet

    Ton balığı, yağsız ve yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Karbonhidrat veya yağ gibi diğer makro besin maddelerini protein ile değiştirmek, kalori hesaplama diyetinde etkili bir kilo verme stratejisidir.

8. Fasulye ve Baklagiller

Bazı fasulye ve diğer baklagiller kilo vermek için oldukça faydalıdır.

Bunlara mercimek, börülce, barbunya ve bazı diğerleri dahildir.

Bu gıdalar protein ve lif bakımından zengindir ve bu ikisinin tokluk hissini arttırdığı bilinmektedir.

Fasulye ve baklagiller aynı zamanda dirençli nişasta da içerir.

Buradaki sorun ise insanların baklagillere toleransının düşük olabilmesidir. Bu nedenle de bunları doğru şekilde hazırlamak önemlidir.

    Özet

    Fasulye ve baklagiller kilo vermek için diyetinize dahil edebileceğiniz iyi seçeneklerdir. Protein ve lif bakımından zengin olmaları ile tokluk hissi verir ve düşük kalori tüketimi sağlarlar.

9. Çorba

Daha önce de belirttiğimiz gibi düşük enerji yoğunluğuna sahip öğünler ve diyetler bizi daha az kalori tüketmeye yönlendirir.

Düşük enerji yoğunluğuna sahip gıdalar genellikle sebze ve meyve gibi bol bol su içeren besinlerdir.

Ama bunun yerine yemeklerinize su ekleyerek bunlardan çorba da yapabilirsiniz.

Yapılan çalışmalar, aynı gıdanın katı olarak tüketilmesi yerine çorba olarak tüketilmesinin insanları daha tok hissettirdiğini ve önemli ölçüde daha az kalori tükettiklerini ortaya koymuştur.

Sadece çorbanıza çok fazla krema ya da yağ eklememeniz gerektiğini unutmayın, bunu yapmak kalori içeriğini büyük ölçüde artıracaktır.

    Özet

    Çorba, kilo vermek için diyetinizin etkili bir parçasını oluşturabilir. Çorbanın yüksek su içeriği onu oldukça doyurucu yapar. Ama kremalı ya da yağlı çorbalardan kaçınmalısınız.

10. Süzme Peynir

Süt ürünleri protein bakımından zengindir.

Bunlar arasında en iyilerden biri, çok az karbonhidrat ve bir miktar yağ içeren ve çoğunluğu protein olan süzme peynirdir.

Süzme peynir tüketmek aldığınız protein miktarını artırmanın harika bir yoludur. Süzme peynir aynı zamanda son derece doyurucudur ve az denebilecek kalori ile tok hissetmenizi sağlar.

Süt ürünleri, yağ yakmaya yardımcı olduğu bilinen kalsiyum bakımından da zengindir.

Diğer düşük yağlı, yüksek proteinli süt ürünleri arasında süzme yoğurt ve skyr (izlanda’ya özgü bir yoğurt) sayılabilir.

    Özet

    Süzme peynir gibi yağsız süt ürünleri tüketmek, aldığınız kalori miktarını çok artırmaksızın daha fazla protein almanın mükemmel yollarından biridir.

11. Avokado

Avokado eşsiz bir meyvedir.

Çoğu meyve yüksek karbonhidrat oranlarına sahip olsa da avokado sağlıklı yağlar ile doludur.

Özellikle de zeytinyağında bulunan tekli doymamış oleik asit bakımından zengindir.

Çoğunlukla yağlı olmasına rağmen avokado bol miktarda su ve lif de içerir ve bu da onun düşündüğünüzden çok daha düşük enerji yoğunluğuna sahip olmasını sağlar.

Dahası, araştırmalarla kanıtlandığı üzere yağ içeriğinin sebzelerden karotenoid antioksidan emilimini 2,6 ile 15 katı artırması nedeniyle sebze salatalarına eklenebilecek harika bir seçenektir.

Avokado aynı zamanda lifler ve potasyum da dahil birçok önemli besin maddesi de içermektedir.

    Özet

    Avokado, kilo vermeye çalışırken diyetinize ekleyebileceğiniz sağlıklı yağ kaynağına iyi bir örnektir. Sadece kararında tüketmeye dikkat edin.

12. Elma Sirkesi

Elma sirkesi, sağlıklı yaşam çevrelerinde inanılmaz bir popülerliğe sahip.

Genellikle salata soslarında kullanılıyor ve bazıları su ile seyrelterek elma sirkesi içiyorlar.

Çok sayıda araştırma kilo vermek için elma sirkesinin faydalı olabildiğini ortaya koyuyor.

Yüksek karbonhidratlı bir öğün ile birlikte sirke tüketmek tokluk hissini artırabiliyor ve insanların günün geri kalan kısmında 200 ile 275 kalori daha az tüketmelerini sağlayabiliyor.

12 haftalık süreçte obez katılımcılarla gerçekleştirilen bir araştırmada günde 15 ya da 30 ml sirke tüketmenin 1,2 ile 1,7 kilo vermeyi sağladığını ortaya koyuldu.

Sirke aynı zamanda öğünlerden sonra meydana gelen kan şekerindeki ani artışları da azaltıyor ve bu da uzun vadede sağlık açısından olumlu etkiler sunuyor.

Elma sirkesinin birçok çeşidini internetten sipariş etmek mümkün.

    Özet

    Salatalarınıza elma sirkesi eklemek iştahınızı kesmeye yardımcı olarak kilo vermenize yardımcı olabilir.

13. Kuruyemiş

Yağ bakımından zengin olmasına rağmen kuruyemiş düşündüğünüz kadar şişmanlatıcı değildir.

Kuruyemiş, protein, lif ve sağlıklı yağların dengeli bir karışımını sunan harika bir atıştırmalıktır.

Yapılan araştırmalar kuruyemiş tüketmenin metabolizma sağlığını artırdığını ve hatta kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

Dahası, yapılan popülasyon çalışmalarında kuruyemiş tüketen kişilerin, tüketmeyenlere kıyasla daha sağlıklı ve daha ince oldukları ortaya koyuldu.

Yine de kalori düzeyi yüksek olduğu için aşırıya kaçmaktan kaçınmalısınız. Eğer bir başlayınca bir daha elinizden bırakamıyorsanız belki de kuruyemişten kaçınmanız daha iyi olur.

    Özet

    Kuruyemiş, ölçülü tüketildiği zaman kilo vermeye yardımcı sağlıklı bir seçenek olabilir.

14. Tam Tahıl Ürünleri

Her ne kadar tahıllar geçtiğimiz yıllarda kötü bir üne kavuşmuş olsa da bunların bazıları kesinlikle sağlıklı.

Bunlar arasında lif içeriği yüksek ve bol miktarda protein içeren tam tahıl ürünleri yer alıyor.

Bunların başta gelen örnekleri arasında yulaf, esmer pirinç ve kinoa sayılabilir.

Yulaf, tokluk hissini ve metabolizma sağlığını artırdığı bilinen bir çözünebilir lif olan beta-glukan bakımından zengindir.

Özellikle pişirdikten sonra soğumaya bırakıldığı zaman hem esmer hem de beyaz pirinç bol miktarlarda dirençli nişasta içerir.

İşlenmiş tahılların sağlıklı bir seçim olmadığını ve bazen de ambalajında “tam tahıl” yazan ürünlerin hem sağlığa zararlı hem de şişmanlatıcı olabilen işlenmiş ürünler olduğunu unutmayın.

Düşük karbonhidrat diyeti yapıyorsanız, karbonhidrat bakımından zengin oldukları için tahıllardan kaçınmak isteyebilirsiniz.

Ama tolare edebiliyorsanız tam tahıl tüketmekte hiçbir sakınca yoktur.

    Özet

    Kilo vermeye çalışıyorsanız işlenmiş tahıllardan uzak durmalısınız. Bunun yerine tam tahıl ürünlerini tercih edin—bunlar lif ve diğer besin maddeleri bakımından çok daha zengindir.

15. Acı Biber

Acı biber tüketmek rejim yapanlar için faydalı olabilir.

Acı biber, iştahı kestiği ve yağ yakımını artırdığı bazı çalışmalarda ortaya koyulan kapsaisin adlı maddeyi içermektedir.

Kapsaisin takviye olarak da satılmaktadır ve birçok ticari zayıflama hapı ve gıda takviyesinde sıkça bulunan bir maddedir.

Yapılan bir araştırma, günde 1 gram acı biber tüketmenin normalde acı biber tüketmeyen kişilerde iştahı azalttığı ve yağ yakımını artırdığını göstermiştir.

Bununla birlikte, acı yiyecekler tüketmeye alışkın kişilerde hiçbir etkisine rastlanmamıştır ve bu da bir tolerans düzeyine ulaşılabildiğini işaret etmektedir.

    Özet

    Acı biber içeren baharatlı yiyecekler tüketmek iştahınızı geçici olarak kapatabilir ve hatta yağ yakımını artırabilir. Bununla birlikte, düzenli olarak acı biber yiyenlerde belirli bir tolerans geliştiği görülmektedir.

16. Meyve

Çoğu sağlık uzmanı meyvelerin sağlıklı olduğu konusunda hemfikirdir.

Gerçekleştirilen araştırmalar, daha fazla meyve (ve sebze) tüketenlerin tüketmeyenlere göre daha sağlıklı olduğunu ortaya koymuştur.

Elbette bulunan bu ilişki bir neden sonuç ilişkisi değildir ve bu çalışmalar herhangi bir şey kanıtlamamıştır. Ancak, meyveleri kilo vermek için yardımcı hale getiren bazı özellikler mevcuttur.

Doğal şeker içeriyor olsalar da meyveler düşük enerji yoğunluğuna sahiptir ve meyveleri çiğnemek biraz zaman alır. Ayrıca, sahip oldukları lifler sayesinde şeker hızla serbest kalmaz ve kan dolaşımına hızla katılmaz.

Meyve tüketimlerini azaltmak ya da hepten sonlandırmak isteyenler arasında düşük karbonhidrat diyeti, ketojenik diyet yapanlar veya meyve intoleransı olanlar sayılabilir.

Çoğu meyve kilo vermek için etkili ve lezzetli bir ilave olacaktır.

    Özet

    Her ne kadar meyveler şeker bulunduruyor olsa da bunları diyetinize kolaylıkla ekleyebilirsiniz. Lifler, antioksidanlar ve öğünlerden sonra kan şekeri artışını yavaşlatan çeşitli besin maddeleri bakımından zengindir.

17. Greyfurt

Diğer meyveler arasında öne çıkan meyve greyfurt olmaktadır. Greyfurtun kilo kontrolü üzerindeki etkileri ele alınmıştır.

91 obezite hastasının katılımıyla gerçekleştirilen 12 haftalık bir çalışmada, öğünlerden önce yarım greyfurt tüketilmesinin 1,6kg kilo vermeye yardımcı olduğu bulunmuştur.

Greyfurt tüketen katılımcıların insülin direnci de düşmüştür—insülin direnci çeşitli kronik hastalıklarla ilişkilendirilen bir metabolizma anormalliğidir.

Dolayısıyla, günlük öğünlerin bazılarından önce yarım greyfurt tüketmek daha tok hissetmenizi sağlayabilir ve daha az kalori tüketmenize yardımcı olur.

    Özet

    Gerçekleştirilen araştırmalar greyfurt tüketmenin iştahı kapattığını ve öğünlerden önce tüketilmesi halinde kalori alımını azalttığını göstermiştir. Kilo vermek istiyorsanız bunu denemeye değer.

18. Chia (Çiya) Tohumu

Chia tohumu gezegenimiz üzerindeki en besleyici gıdalardan biridir.

Chia tohumunun 30 gramında yaklaşık olarak 12 gram karbonhidrat bulunur ve bu da oldukça yüksek bir rakamdır, ama bir o kadar da lif bulundurmaktadır.

Bu da çiya tohumunu düşük karbonhidrat diyeti için uygun bir gıda ve dünyanın en iyi lif kaynaklarından biri haline getiriyor.

Yüksek lif içeriği nedeniyle çiya tohumları ağırlığının 11-12 katı kadar su çekebilir ve midemizde şişerek jel benzeri bir hal alır.

Bazı çalışmalar çiya tohumlarının iştahı azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş olsa da kilo kaybı üzerinde anlamlı bir etkisi olduğu bulunmamıştır.

Bununla birlikte, besin içerikleri göz önünde bulundurulacak olursa çiya tohumunun diyetinizin önemli bir parçası olması mantıklıdır.

    Özet

    Chia tohumu lif bakımından zengindir ve lifler size doygunluk hissi vererek iştahınızı kapatır. Bu nedenle de yaptığınız rejim için faydalı olabilir.

19. Hindistan Cevizi Yağı

Tüm yağlar aynı değildir.

Hindistan cevizi yağı, orta zincirli trigliserit (MCT) adı verilen orta uzunluktaki yağ asitleri bakımından zengindir.

Bu yağ asitlerinin diğer yağlara kıyasla daha fazla tokluk hissi verdiği ve yakılan kaloriyi yükselttiği görülmüştür.

Ayrıca, yapılan iki çalışmada—biri kadın ve diğer erkek katılımcılarla gerçekleştirilmiştir—Hindistan cevizi yağının göbek bölgesi yağlarını azalttığı görülmüştür.

Elbette, Hindistan cevizi yağı kalori içerir ve bunu zaten tükettiklerinizin üzerine eklemek iyi bir fikir değildir.

Burada yapılması gereken diyetinize Hindistan cevizi yağını eklemek değil, zaten kullanmakta olduğunuz yağlar yerine Hindistan cevizi yağı kullanmaktır.

Bununla birlikte, Hindistan cevizi yağının MCT yağına—daha yüksek düzeyde orta zincirli trigliserit içeren bir takviye—kıyasla daha az tokluk hissi verdiği ortaya koyulmuştur.

Burada, natürel sızma zeytinyağının belki de gezegenimizdeki en sağlıklı yağlardan biri olduğunu da unutmamak gerekir.

    Özet

    Hindistan cevizi yağı, öğünlerden sonra tokluk hissini artırabilen orta zincirli trigliseritler (MCT) içermektedir. MCT yağı takviyeleri ise bundan daha da etkilidir.

20. Tam Yağlı Yoğurt

Başka bir harika süt ürünü de yoğurt olmaktadır.

Belirli yoğurt türleri, bağırsak fonksiyonlarını iyileştirebilen probiyotik bakteriler içerir.

Sağlıklı bağırsaklara sahip olmak enflamasyona ve obezitenin başlıca hormonel etkenlerinden biri olan leptin direncine karşı koruma sağlayabilir.

Canlı ve aktif kültürlere sahip yoğurt seçtiğinizden emin olun, diğer yoğurt tiplerinde neredeyse hiç probiyotik bulunmamaktadır.

Aynı zamanda tam yağlı yoğurt tüketmeyi de seçebilirsiniz. Yapılan araştırmalar, tam yağlı yoğurtun—yarım yağlı değil—zaman içerisinde obezite ve tip 2 diyabet riskinde azalma ile ilişkilendirildiğini göstermiştir.

Yarım yağlı yoğurt genellikle şeker yüklüdür, bu nedenle de bundan kaçınılmalıdır.

    Özet

    Probiyotik yoğurt sindirim sağlığınızı artırmaya yardımcı olabilir. Bunu diyetinize eklemeyi unutmayın ama şeker ilaveli ürünler satın almaktan kaçının.

Kısaca

Sağlıklı beslenme ve kilo vermek için rejiminize ilave edeceğiniz sağlıklı gıdalar bulmak oldukça kolaydır. Bunlar arasında balık, yağsız et, sebze, meyve, kuruyemiş, tohum ve baklagilleri sayabiliriz. Probiyotik yoğurt, natürel sızma zeytinyağı ve yulaf ezmesi gibi çeşitli işlenmiş yiyecekler de harika birer seçimdir. Ölçüyü elden bırakmadan ve düzenli egzersiz yaparak bu besin maddelerini tüketirseniz daha zayıf ve daha sağlıklı bir yaşam sizleri bekliyor.

Author: Admin