The Witcher 4 Ne Zaman Çıkacak?

CD Projekt Red henüz The Witcher 4 üzerinde çalıştığını duyurmadı ama bu, projenin imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Tam olarak The Witcher 4 ne zaman çıkacak bilmesek de bazı önemli bilgilere sahibiz.

Oyunu geliştiren CD Projekt Red şirketi geride bıraktığımız on yılın en iyi oyunu ve birçoğumuzun gelmiş geçmiş en iyi RPG olarak tanımladığı The Witcher 3: Wild Hunt’ı yarattı ve The Witcher 1. sezonun Netflix’te yayınlanmasıyla birlikte oyun tutkunlarının akıllarına gelen ilk soru The Witcher 4 çıkış tarihi veya “The Witcher 4 çıkacak mı?” oldu. The Witcher 3: Wild Hunt, 2015 ortalarında Hearts of Stone ve Blood & Wine adlı, onlarca saate yayılan ekstra içerikler sunan iki ücretli genişleme paketini piyasaya sürdü. Ancak Blood & Wine paketi Geralt’ın hikayesine küçük bir detay ekleyerek hikayenin devam etmesi ihtimalini oldukça zorlaştırdı.

Eğer CD Projekt Red The Witcher 4 oyununu geliştirmeye karar verirse tasarımda, başta kahraman olmak üzere büyük değişikliklere gitmesi gerekecek. Bununla birlikte CD Projekt Red’in The Witcher 3 sonrasında bu franchise’ı değerlendirmekten çekinmediğini de belirtelim. Şirket, The Witcher 3’ün popüler kart oyunu üzerine kurulmuş GWENT adlı oyunu piyasaya sürdü. Bu kart oyunu bu tür içinde kendine yer edinmeyi başardı ve Thronebreaker: The Witcher Tales oyunu, strateji ve Gwent’i bir araya getirerek Geralt’ın oyun serisindeki maceralarını konu alan bir hikaye ortaya koydu.

Netflix’te yayınlanan The Witcher uyarlamasıyla bu evrenin dikkatleri üzerine çekmesi, bu oyunun video oyunu olarak geleceğinin nasıl olacağını düşünmek için iyi bir zaman olduğu anlamına geliyor.

Şimdilik The Witcher 4 Üzerinde Çalışılmıyor

CD Projekt Red The Witcher 4’ün nasıl görüneceğine karar vermek için hala zamana sahip, ama şirket hala 2020 başlarında piyasaya süreceği Cyberpunk 2077’nin son detayları ile meşgul. CD Projekt Red Cyberpunk’a odaklanmış bulunuyor ama bu durum, şirketi The Witcher planları hakkında yorum yapmaktan alıkoymuyor. Şirket senenin başında yaptığı bir açıklamada kendisini iki oyunun geliştiricisi olarak gördüğünü belirtti – Cyberpunk  gelecekte bir seri haline gelecek kârlı bir girişim ve The Witcher da kendini kanıtlamış muhteşem bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu açıklamaya göre, sonsuza kadar Gwent uyarlamaları geliştirmeye devam edemeyeceği için CD Projekt Red’in nihayetinde The Witcher 4’ü geliştirmeye başlayacağını söylemek makul olacaktır.

The Witcher 4 Ne Zaman Geliyor?

The Witcher 4’ün geliştirme çalışmalarının Cyberpunk 2077 2020’de piyasaya çıkana kadar başlamayacağını düşünecek olursak, bu oyunun Xbox Series X ve  PS5 için gelecek nesil oyunlar arasında olması kuvvetle muhtemel. Cyberpunk 2077’nin geliştirilmeye başlaması ile piyasaya çıkışı arasında geçen süreyi kesin olarak belirlemek biraz zor. Bu oyun The Witcher 3‘ün geliştirme çalışmalarının sonlarına doğru küçük bir ekip tarafından geliştirilmeye başlandı ve sonradan çalışmalar hızlandırıldı – kabaca 5 sene sürdüğü söylenebilir. Bu süre tamamen CD Projekt Red’in o tarihten bu yana ne kadar büyüdüğüne, yeni teknoloji geliştirme çalışmalarının hızına ve birçok diğer faktöre bağlı. Ama The Witcher 4’ün çıkışını yakın bir tarihte bekleyenlerin bu beklentilerinden vazgeçmeleri yerinde olur. CD Projekt Red’in amiral gemisi oyunları için ortaya koymak istediği yenilikler düşünülecek olursa bu tarihin yakın olmadığı kesin.

The Witcher 4 Hikayesi

Oyunseverlerin aklındaki en büyük soru, The Witcher 4 hikayesinde neler olacağı hakkında. Geralt’ın hikayesi The Witcher 3: Wild Hunt‘ın Blood & Wine genişleme paketinde güzel bir şekilde toparlandı ve tamamlandı, bu yüzden de CD Projekt Red’in hikayenin devamı için yeni bir kahramana ihtiyacı var. Neyse ki seriye yeni dinamik dövüş deneyimi eklerken Geralt’ın maceralarını miras almak için özel olarak hazırlanmış bir kahraman mevcut – Ciri.

The Witcher 3: Wild Hunt’ta Ciri ile oynama fırsatını ara sıra da olsa bulmuştuk ve iki yer arası teleport yeteneği son derece keyifliydi. The Witcher 3 hikayesinin sonlarından birinde Geralt’ın pelerinini bir witcher olarak miras aldığını düşünecek olursak The Witcher 4 hikayesinin kolaylıkla bundan faydalanabileceğini söyleyebiliriz. Birisinin Geralt’ın canavar avcılığı görevlerini devralması gerekiyor ve bu iş için Ciri’den daha uygun çok az kişi var. 

Kaynak: https://screenrant.com/

Localized by Oytun Buyrukcu

English to Turkish Translator & Proofreader, Localization Expert

Author: Admin