Artık Signal ile yeni sohbetler için kaybolan mesaj özelliği seçmek mümkün

signal mesajlaşma

Şifreli mesajlaşma uygulaması Signal, mesajlarını kilitlemek isteyen kullanıcılar için bazı yeni özellikler ekliyor. Uygulama artık herkesin kaybolan mesajlar için varsayılan bir zamanlayıcıyı kullanmasına izin verecek ve bu ayar, yeni başlatılan sohbetlere otomatik olarak uygulayacak.

Signal’in kaybolan mesajlar seçeneği, belirli bir süre geçtikten sonra sohbetleri hem gönderici hem de alıcı için siliyor. Daha önce, bu seçeneği açmanız ve her sohbet için bir aralık seçmeniz gerekiyordu; bu, aynı anda çok sayıda sohbetiniz varsa ekstra gizlilik özelliğini gözden kaçırmayı kolaylaştırıyordu.

Signal ayrıca kaybolan mesajların buharlaşmadan önce ne kadar süre kalacağı konusunda da daha fazla seçenek ekliyor. Uygulamanın kullanıcıları artık dört hafta veya 30 saniye kadar kısa bir aralık seçebilecekler. Uygulamanın özel zaman seçeneklerinde bu süreyi bir saniyeye kadar indirmek mümkün.

Mesajlaşma uygulamalarında, kaybolan mesajların kullanıcı arayüzünden kaybolduğunu, ama bunun bu mesajların tamamen yok olduğu anlamına gelmediğini hatırlamak önemli. İnternette paylaştığınız her şey, ekran görüntüleri veya başka bir cihazla bir uygulamanın ekranının fotoğrafını çeken bir kişide sonsuza dek yaşayabilir.

Signal, kaybolan mesaj seçeneklerinin depolama alanından tasarruf etmek ve her ihtimale karşı sohbet geçmişini minimumda tutmak için en iyisi olduğunu belirterek kullanıcılarının bunu akılda tutmalarını istiyor. Şirket bir blog yazısında, “Bu, karşınızdaki kişinin hasmınız olduğu durumlar için tasarlanmamıştır” ifadesini kullandı.

Uygulama, bugüne kadarki en popüler uçtan uca şifreli mesajlaşma seçeneklerinden biri olmaya devam ediyor ve bu yılın başlarında  Facebook’un veri paylaşım politikalarındaki değişikliklerden bıkan bazı WhatsApp kullanıcılarını bile kendine çekmeyi başardı.

Gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması, güçlü özellikler ve şirketin bağımsızlığı nedeniyle çok iyi kabul ediliyor, ancak Signal, şirketin 2014’te satın aldığı Facebook’un uçtan uca şifreli WhatsApp’ına kıyasla nispeten küçük kalıyor. 2020 itibariyle Signal aylık yaklaşık 20 milyon aktif kullanıcıya sahipken, WhatsApp geçen yılın başlarında 2 milyar kullanıcıya ulaştı.

Kaynak: https://techcrunch.com/7A

Localized by Oytun Buyrukcu

Native Turkish Translator | SEO & Localization Expert | Proofreader

Author: Admin