Netflix The Witcher Yayın Tarihi ve Daha Fazlası

Netflix’in kısa süre içinde yayınlayacağı ve başrolde Rivialı Geralt rolünde Henry Cavill’i göreceğimiz The Witcher dünyasına yakından bakalım.

Birçoğumuzun, CD Projekt Red tarafından hazırlanmış ve son derece popüler olan aksiyon RPG serisinden tanıdığı The Witcher’ın Netflix uyarlaması, The Witcher oyunlarına ilham vermiş olan Andrzej Sapkowski romanları ve kısa hikayelerine dayanıyor ancak bazı önemli farklılıklar da yok değil – Geralt’ın kılıçlarını taşıma şekli gibi.

Şu anda serinin fanları için en önemli soru The Witcher yayın tarihi. Oyuncu kadrosundan çıkış tarihine Netflix yapımı The Withcer dizisi hakkında bildiğimiz her şeyi bu yazıda bulacaksınız.

Netflix The Witcher: Yayın Tarihi

Netflix tarafından yapılan ilk açıklamalara göre The Witcher’ın 2019 sonunda yayınlanacağı söylenmişti ve artık kesin yayın tarihinin 20 Aralık Cuma günü olduğunu biliyoruz.

Bu tarih aynı zamanda Star Wars: The Rise of Skywalker filmi için belirlenmiş olan gişe tarihi ile aynı, yani o hafta zamanınızı dikkatli kullanmalısınız.

Dizinin prodüksiyonunun Ekim 2018’de başlamış olduğu ve üzerinde çalışılan özek efektler düşünülecek olursa, 2019 sonunu bulan yayın tarihi aklımıza yatıyor.

The Witcher Dizisi Kaç Bölümden Oluşacak?

The Witcher Sezon 1 sekiz bölümden oluşacak. Netflix bu bölümlerin genel sürelerini henüz açıklamadı. Bununla birlikte, bölüm sayısının az olduğu ve Netflix’in doğrudan Game of Thrones fanlarını hedeflediği düşünülecek olursa bölümlerin yaklaşık bir saat uzunluğunda olacağını tahmin ediyoruz.

Eğer sekiz bölümün Rivialı Geralt efsanesi için çok kısa olacağını düşünüyorsanız endişelenmeyin. Netflix’in bu dizi için uzun vadeli planları var gibi görünüyor. Şirketin dizinin geliştirme sürecinden memnun olduğu ve daha dizi izleyici ile buluşmadan The Witcher:2. Sezon için yeşil ışık yaktığı biliniyor. 2. Sezonun 2021’de yayınlanması ve sekiz bölümden oluşması bekleniyor. Öte yandan, dizinin baş yapımcısı Lauren Hissrich dizi için yedi sezonluk bir taslak hazırlamış bulunuyor.

Netflix The Witcher: Oyuncular

The Witcher dizisi daha önce Parenthood, The West Wing ve Daredevil gibi diziler için çalışmış olan Lauren Schmidt Hissrich tarafından yaratıldı. The Witcher oyunları ve dizisinin dayandığı romanları yazan Andrzej Sapkowski ise dizinin yaratıcı danışmanı olarak sürece dahil oldu. Sapkowski’nin bir önceki TV uyarlaması The Hexer hakkındaki olumsuz görüşlerini dile getirmekten çekinmemiş olduğu düşünülecek olursa bu iyiye işaret.

Canavar avcısı Rivialı Geralt rolünde Henry Cavill oynayacak. Diğer oyuncular arasında Prenses Ciri rolünde Freya Allan, Vengerberglü Yennefer rolünde Anya Chalotra, Kraliçe Calanthe rolünde Jodhi May, Kral Eist rolünde Björn Hlynur Haraldsson, Mousesack rolünde Adam Levy, Tissaia rolünde MyAnna Buring, Fringilla rolünde Mimi Ndiweni, Sabrina rolünde Therica Wilson-Read ve Prenses Renfri rolünde Millie Brady yer alacak.Geralt’ın gençliğini ise Tristan Ruggeri canlandıracak.

Netflix The Witcher: Senaryo Detayları

Netflix’in The Witcher 1. Sezon için yayınladığı resmi özet şöyle: “Yalnız bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, insanların sıklıkla canavarlardan daha tehlikeli olduğu bir dünyada kendi yerini bulmaya çabalar. Ama kader onu güçlü bir büyücü ve tehlikeli bir sırra sahip genç bir prensese savurduğu zaman bu üçlünün, gittikçe daha da istikrarsız hale gelen Kıta’da yollarını bulmayı öğrenmeleri gerekir.”

Witcher efsanesi romanları ya da oyunlarından bihaber olanlar için bu dizinin, Kıta adı verilen ve insan yerleşimcilerin o toprakların yerlisi olan elfler, cüceler ve diğer insan olmayanları tenmiş olduğu bir fantezi ülkesinde geçtiğini söyleyebiliriz. Kıta’nın güney yarısı, Kuzey Krallıkları (hikayenin büyük bölümünün geçtiği yer) ile sürekli savaş halinde olan Nilfgaard İmparatorluğu tarafından yönetilmektedir. Geralt gibi Witcher’lar, iz bulma ve nadir rastlanan tehlikeli yaratıkları öldürme becerisine sahip insanüstü güçlere sahip avcılardır. Kitap dizisinin başlıca kitapları Geralt, sevgilisi Yennefer ve evlat edindikleri Ciri etrafında gelişir. Ciri’nin güçlü büyü potansiyeli onu Kıta’da savaş çanları çalarken son derece önemli bir kişi haline getirir.

Author: Admin