Kahvaltıda Pizza Yemek, Kahvaltılık Gevrek Yemekten Daha Sağlıklı Olabilir

New Yorklu beslenme uzmanı Chelsey Amer, The Daily Meal’e verdiği demeçte birçok kahvaltılık gevrek seçeneğinin çok yüksek şeker içerdiği ve çok fazla protein içermediği ve bunun da öğle yemeğinden önce hipoglisemik ataklara yol açtığını söyledi.

Amer, “Ortalama bir dilim pizza ile tam yağlı süt içeren bir kase kahvaltılık gevreğin hemen hemen aynı miktarda kalori içerdiğini öğrenmek sizi şaşırtabilir,” dedi. “Ama pizza, sabah boyunca sizi tok tutan ve tokluk hissini artıran çok daha büyük bir protein içeriğine sahiptir.”

Ayrıca, “Kahvaltı günün en önemli öğünüdür” sözü bir pazarlama sloganından başka bir şey değildir ve gerçekten de etki yaratmış bir slogandır. Bu söz ilk kez, bir kahvaltılık gevrek dehası olan Dr. John Harvey Kellogg ve tıpkı onun gibi bir Yedinci Gün Adventisti olan James Caleb Jackson tarafından düşünülmüştür ve geniş ölçüde kahvaltılık gevrekleri tanıtma çabalarına bağlıdır.

Tabii ki pizzaya “sağlıklı” bir kahvaltı demek biraz zor, ama hepimiz onun protein, karbonhidrat ve hatta bazılarının sebze içerebileceği konusunda hemfikiriz! Kulağa oldukça… dengeli geliyor.

Beslenme Uzmanı ile Diyetisyen Arasındaki Fark Nedir?

Beslenme uzmanı ile diyetisyen arasındaki farka değinmeden de geçmeyelim! Diyetisyen kelimesi, kayıtlı diyetisyenler için kullanılmaktadır. Beslenme uzmanları ile karşılaştırıldığında aralarındaki başlıca fark, diyetisyenlerin daha fazla eğitim almış olmaları ve daha fazla akademik geçmişe sahip olmalarıdır. Dünyanın farklı ülkelerinde herhangi bir resmi beslenme eğitimi, eğitimi, diploaması veya sertifikası olmadan kendinize beslenme uzmanı diyebilirsiniz, ancak ilgili bir sertifika olmadan kendinizi diyetisyen olarak adlandırmak yasa dışıdır.

Amer, bir dilim pizzanın size “hipoglisemik atak” yaşatmayacağını, bunun bir kase dolusu Reese’s Puffs ile olma olasılığının daha yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Bir kez daha, pizzanın en besleyici seçenek olmadığını, ama örneğin Frosted Flakes ile karşılaştırıldığında daha dengeli bir yemek olduğunu hatırlatalım.

Amer, “Bir dilim pizza, çoğu soğuk kahvaltılık gevrek ile karşılaştırıldığında daha fazla yağ ve çok daha az şeker içerir, bu nedenle hızlı bir hipoglisemik atak yaşamazsınız” dedi.

Sabah diliminin tadını çıkarın!

Kaynak: https://life-guide.com/

Localized by Oytun Buyrukcu

Native Turkish Translator | SEO & Localization Expert | Proofreader

Author: Admin