Goldman Sachs İklim Değişikliği ile Mücadeleye 750 Milyar Dolar Yatırım Yapacağını Açıkladı

Goldman Sachs geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki 10 sene içerisinde sürdürülebilir kalkınmaya finansman sağlayarak iklim değişikliği ile mücadeleye 750 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Şirket yayımladığı basın bülteninde şu sözlere yer verdi: “Müşterilerimizin, sürdürülebilirliğin başarılı ticari çözümler yoluyla tüm sektörlerin ve tüm piyasaların merkezinde olduğu bir gelecekte kendilerini konumlandırmalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz.

Bu vizyonumuzu ise yapmakta uzman olduğumuz şeyi—yatırım, finans, danışmanlık ve inovasyon—yaparak, küresel iklim dönüşümünü ve pozitif değişimi hızlandıran kapsayıcı büyüme stratejilerini destekleyerek gerçekleştireceğiz. İşte bu nedenle de 2030 yılına kadar sürdürülebilir finansal büyümeye 750 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz.”

Goldman Sachs şu beş alana yatırım yapmayı planlıyor: temiz enerji, sürdürülebilir ulaşım, gıda ve tarım, atıklar hammaddeler ve ekosistem hizmetleri. Bununla birlikte şirket, sağlık hizmetlerine daha kolay erişim, “mikro finans çözümleri” ve düşük maliyetli konutlar ile “kapsayıcı büyüme”yi teşvik etmeye odaklanacak.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, Financial Times için kaleme aldığı yazıda, “Günümüzde sadece harekete geçmek için acil bir ihtiyaç olduğunu görmekle kalmıyor, aynı zamanda harekete geçmek için güçlü ticari ve yatırım nedenleri olduğunu da görüyoruz. Bunu görmek bana başarabileceğimiz şeyler için umut veriyor ve finans kuruluşlarının kritik bir rol oynayabileceğine dair inancımı güçlendiriyor,” dedi.

Kaynak: https://www.newsmax.com/

Translated by Oytun Buyrukcu

English to Turkish Translator & Proofreader, Localization Expert

Author: Admin