Freelance Yapılabilecek İşler

freelance-yapilabilecek-isler

Freelance çalışmak her geçen gün iş piyasasında daha fazla tercih edilen bir seçenek haline geliyor ve iş ve özel yaşamın kariyer tercihlerimizde daha da büyük bir rol oynamaya başlamasıyla evden çalışmak ideal bir çözüm haline geliyor.

Freelance çalışmak veya evden çalışmayı tercih etme nedeninizin bunu tam zamanlı olarak yapmak istemeniz ya da ek gelir elde etmek olması fark etmeksizin seçeceğiniz uzmanlık alanı son derece önemlidir. Sadece gerçekten yapmayı sevdiğiniz bir iş seçmekle kalmayacak, aynı zamanda internetten çalışarak gelir elde etmenizi sağlayacak bir iş olmasına da özen göstermelisiniz.

Peki, hangi freelance iş olanakları en çok kazandırıyor?  En çok kazandıran işlerin hangileri olduğunu öğrenmek için listemizi okumaya devam edin!

20. Müşteri Hizmetleri Destek

Müşteri hizmetleri alanında mevcut freelance iş olanaklarını bulmak, listedeki diğerlerine göre daha zor olabilir ama yine de karşınıza özellikle Türkçe müşteri hizmetleri için çok sayıda fırsat çıkacaktır. Örneğin, Apple teknik destek tarafından tutulabilir ve evinizin konforunda çalışabilirsiniz. Müşterinizin lokasyonuna ve gereksinimlerine göre farklı ülkelerin saat dilimlerine uyum sağlamanız gerekebilir. Bu işte başarılı olmak için yazılı ya da sözlü olarak iyi iletişim kurabiliyor olmanız gerekmektedir.

Ortalama Ücret: 8$-12$ / saat

19. Yönetici Asistanlığı

Bazı şirketler, işlerini gereğince yaptıkları sürece yönetici asistanlarının nerede olduğunu fazla umursamaz. Bu işte başarılı olabilmek için görevlerinizi ofis ortamında da yerine getirmiş olduğunuzu gösteren iş deneyimine sahip olmalısınız.

Ortalama Ücret: 11$-13$ / saat

18. Halkla İlişkiler Danışmanı

Birçok halkla ilişkiler uzmanı bağımsız çalışır ve birçok kampanya ve projede yer alır. Bu gibi bir işin gerekliliklerini yerine getirebileceğinizi gösteren deneyime sahip olmak bir artı olacaktır. Tam zamanlı olarak freelance çalışmaya başlamadan önce tamamladığınız projeleri içeren güçlü bir online portföy oluşturmanız iyi bir fikir olur.

Ortalama Ücret: 13-22$ / saat

17. Pazarlama Danışmanı

E-posta kampanyalarından sosyal medya veya içerik pazarlamaya birçok projede rol almış olabilirsiniz. Bu alanda güçlü bir isme sahip olduktan sonra çok sayıda projenin geldiğini göreceksiniz. Tıpkı halkla ilişkilerde olduğu gibi bu alanda güçlü bir portföye sahip olmak önemlidir.

Ortalama Ücret: 13$-25$ / saat

16. 3D Modelleme Uzmanı

3D modelleme alanında eğitim aldıysanız ve bu konuda becerilere sahipseniz neden kendi işinizin patronu olmayasınız? Bu beceri günümüzde sanal gerçeklik, bilgisayar oyunları, 3D yazdırma, pazarlama, televizyon ve sinema, bilimsel ve tıbbi görüntüleme, bilgisayar destekli tasarım ve üretim gibi birçok farklı sektörde oldukça fazla talep görüyor.

Ortalama Ücret: 18$-20$ / saat

15. Transkripsiyon

9-6 işinizin yanında ek gelir elde etmek istiyorsanız bu iş tam size göre. Yapacağınız iş her türlü alan ile ilgili ses dosyalarını metne dönüştürmekten ibaret. Bu alanda başarılı olabilmek için üstün dinleme ve yazma becerilerine sahip olmalısınız.

Ortalama Ücret: 12$-20$ / saat

14. İllüstratör

Logo, skeç ya da resim tasarlama alanlarında becerileriniz varsa, freelance illüstratör olmak sizin için ideal kariyer olabilir. Kariyerinizde ilerledikçe çizim başına 250$ gibi rakamlar almaya başlayabilirsiniz.

Ortalama Ücret: 15$-21$ / saat

13. Grafik Tasarımcı

Grafik tasarım UpWork’ün en çok talep edilen işler listesinde ikinci sırada yer alıyor. Web sitesi, infografik tasarım ya da basılı içerik tasarımı gibi alanlarda işler alabilirsiniz. Bu uzmanlık alanında freelance çalışmak için bir portföye sahip olmak önemlidir.

Ortalama Ücret: 15$-23$ / saat

12. Makale ve Blog Yazarlığı

Eğer yazma becerilerine sahipseniz ve kendi patronunuz olmayı seviyorsanız neden başkaları için yazmayasınız ya da kendi blogunuzu hazırlamayasınız? Çok çeşitli işler için yazarlara ihtiyaç duyan birçok freelance web sitesi bulmak mümkün.

Ortalama Ücret: 15$-25$ / saat

11. Sosyal Medya Koordinatörü

Sosyal medyanın internet dünyasının en önemli parçası haline gelmesi ile böyle bir iş alanı oluşmuş olması sizi şaşırtmamalı. Söz konusu Instagram ve diğer sosyal medya hesaplarının yönetimi olunca birçok şirket bu konuda uzman kişilere ihtiyaç duyar. Eğer sosyal medya benden sorulur diyorsanız bu becerinizi kullanarak iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

Ortalama Ücret: 15$-25$ / saat

10. Oyun Geliştirici

Bilgisayar oyunlarına bayılıyor musunuz? O zaman kendi oyununuzu yaratmak ve onu test etmekten daha keyifli ne olabilir? Bu işi freelancer olarak yapmaya başlamadan önce işverenlerin size güvenmeleri için deneyime sahip olmanız gerekir.

Ortalama Ücret: 21$-31$ / saat

9. Çevirmen

Freelance çalışmak için en popüler alan seçimlerinden biri çevirmenliktir ve iki ya da daha fazla dile hakimseniz çevirmen olmak oldukça kolaydır. Ancak, piyasanın belirli bir doygunluğa ulaşmış olması freelance çeviri işleri bulmanızı zorlaştıracaktır. Ayrıca, gerekli sertifikalara sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Ortalama Ücret: 15$-31$ / saat

8. Öğretmen

Öğretmeyi seviyor ama okulda öğretmenlik yapmanın gerekli kıldığı erken ders saatlerinden nefret mi ediyorsunuz? Endişelenmeyin, bu dünyanın sonu değil, çünkü öğrencilere evde ya da internette okul sonrası dersler veren bir özel öğretmen olabilirsiniz. Elbette, seçmiş olduğunuz alan için gerekli yetkinliğe sahip olmalısınız. İnternette özellikle yabancı dil öğretmenliği üzerine uzmanlaşan Novakid.com.tr gibi birçok web sitesi bulabilirsiniz.

Ortalama Ücret: 18$-40$ / saat

7. İşe Alım Uzmanı

Deneyimli bir işe alım uzmanıysanız ve tek başınıza çalışmak istiyorsanız bunu kesinlikle yapabilirsiniz! İhtiyaç duyduğunuz bağlantıları kurmuş olacaksınız ve evinizin, bir kafenin ya da otelin konforunda çalışacaksınız!

Ortalama Ücret: 20$-46$ / saat

6. Seslendirme/Dublaj

Eğer sesinize güveniyorsanız, bir ses sanatçısı olarak gelir elde edebilirsiniz! Freelance seslendirme işleri arasında reklamlardan YouTube videolarına birçok fırsat bulacaksınız. İş dünyasının videolu reklamlara yönelmesiyle ses sanatçılarına olan talep gittikçe artıyor.

Ortalama Ücret: 16$-52$ / saat

5. Metin Yazarı

Metin yazarları, içerik pazarlamacılar ve yazarlardan farklıdır. Bu freelancer’lar web siteleri için içerik oluşturmak ve ürün ve hizmet tanıtımları yazmak konusunda uzmandır. Metin yazarlarının uyguladıkları ücretlendirme, kişinin deneyim ve beceri düzeyine göre değişmektedir.

Ortalama Ücret: 18$-47$ / saat

4. SEO Uzmanı

SEO uzmanları freelance dünyasında çok büyük talep görmektedir – ne de olsa herkes Google ve diğer ara motorlarında ilk sayfalarda çıkmayı istiyor. Düzenli müşteri bulabilmek için kanıtlanmış bir performansa sahip olmalısınız.

Ortalama Ücret: 25$-50$ / saat

3. Siber Güvenlik Uzmanı

Büyük şirketler ve yeni kurulan şirketleri hedef alan bu kadar fazla bilgisayar korsanı varken siber güvenlik becerilerine olan talep de artıyor. Eğer bir şirketin siber güvenliğini artırabiliyorsanız bunu yaparak bol miktarda para kazanabilirsiniz.

Ortalama Ücret: 25$-50$ / saat

2. Web Geliştirici

Web siteleri geliştirme ve kod yazma konusunda uzmansanız freelance çalışarak büyük paralar kazanabilirsiniz. Günümüzde herkes kendi sitesini istiyor ancak bunu kendileri yapacak donanım ya da zaman sahip değiller. İşte tam da bu noktada siz devreye girecek ve bu işi yaparak iyi bir gelir elde edeceksiniz.

Ortalama Ücret: 30$-60$ / saat

1. Hukuk Hizmetleri Uzmanı

Eğer tanınmış bir hukuk bürosunda deneyiminiz varsa ama artık uzun çalışma saatlerine dayanamıyorsanız, bu işi neden kendi başınıza yapmayasanız? Söz konusu ticaret, ceza, gayrimenkul ve aile hukuku olduğunda insanlar her zaman uzman hizmet arayışı içindedir.

Ortalama Ücret: 40$–120$ / saat

Written by Oytun Buyrukcu

English to Turkish Translator & Proofreader, Localization Expert

Author: Admin