Disney+ 60,5M abone ile 5 yıllık abonelik hedefine ilk sekiz ayda ulaştı

Disney CEO’su Bob Chapek, şirketin mali durumunun masaya yatırıldığı toplantıda, 2019 Kasım ayında lansmanı yapılan ve doğrudan tüketiciye sistemiyle sunulan Disney+ online yayın hizmetinin, dünya genelinde 60,5 milyon abonelik seviyesine ulaştığını duyurdu.

Ayrıca, COVID-19 pandemisi nedeniyle uzunca bir süredir beklenmekte olan Mulan filminin 24 Eylül 2020’de Disney+ üzerinden 29,99$ ücretle izlenebileceği de duyuruldu. Bununla birlikte, Star markası altında ve Disney’in kendi içeriklerini kullanacak yeni bir uluslararası online yayın hizmetinin de Eylül ayında yayın hayatına başlayacağı da açıklandı.

Mayıs başında 54,5 milyon aboneye ulaşmış olan Disney plus Ağustos başı itibarıyla 60M seviyesine ulaşmış bulunuyor. Yatırımcılara 2024 senesinde ulaşılacağı vaat edilmiş olan 60-90 milyon aralığının tabanına şimdiden ulaşılmış durumda.

Üçüncü çeyrek mali raporunu yayımlayan HULU günümüzde online yayın ve canlı TV bir arada 35,5 milyon aboneye sahip. ESPN+ ise bir sene önceki düzeyini üçe katlayarak 8,5 milyon aboneye ulaştı.

COVID-19 pandemisinin tam etkisini gösterdiği bu karanlık günlerde online yayın rakamları parıldamaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle sinemalar kapandı, turizm faaliyetleri durma noktasına geldi ve spor liglerinde son düdük çalındı — ki bunlar Disney’in uzmanlık alanları arasındadır.

Disney+ abonelik ücreti ne kadar

Disney plus, ayda 7$ ücretli bir hizmet olarak lansmanını takip eden dokuz aydan kısa süre içerisinde beş yıllık Disney+ abonelik hedefine (global) şimdiden ulaşmış bulunuyor. Amazon Prime Video veya Hulu ile karşılaştırıldığında çok daha sınırlı bir izleyici kitlesine hitap etmesine rağmen, abonelik temelli online yayın piyasasına hızlı bir giriş yapmış oldu. Piyasa geneline bakıldığı zaman Disney+, dünya genelinde yaklaşık 193 milyon abonesi olan Netflix’in müşteri tabanının üçte birinden azına sahip.

Hamilton, prömiyeri çeyreğin sonuna denk gelmiş olsa da çeyrek sonuna doğru yeni aboneler için önemli bir çekim sebebi oldu. Bu film, Lin-Manuel Miranda’nın müzikalinin Broadway prodüksiyonundan çeşitli performanslardan oluşuyor ve 2021 sonbaharında sinemalarda gösterime girmesi planlanmıştı. Yönetim kurulu başkanı Bob Iger, COVID-19 pandemisi ve ABD’de gerçekleşen ırkçılık protestoları ile değişen 2020 ortamında filmin Disney+ ağına geçişi için pazarlıklar yürüttü. Şirket tüm promosyonlarını durdurdu ve Haziran ayında abone olan herkes tam abonelik ücreti ödemek zorunda kaldı.

Chapek, Beyoncé’nin Black Is King filminin aldığı olumlu izleyici tepkileri ve Frozen 2 ve Star Wars: The Rise of Skywalker gibi gişe başarısı kazanmış filmlerin online başarısının, uzun süredir beklemede olan Mulan filminin online yayın ağı üzerinden ve bazı yerlerde sinemalarla aynı anda gösterime girmesi fikrine olan güvenleri tazelediğini belirtti.

Chapek, Mulan için özel bir yapım ifadesini kullandı ve başta 29,99$ seviyesindeki Disney+ abonelik ücretine tüketicilerin verecekleri tepki olmak üzere bu filmi bir “öğrenme” tahtası olarak kullanmayı planladıklarını belirtti.

Şirket Mayıs ayında çeyrek raporlarını yayınladığı zaman 28 Mart itibarıyla Disney+ abonelik rakamı 54,5 milyon olarak açıklanmıştı.   2019 ilkbaharından bu yana Disney tarafından kontrol edilen Hulu ise Mart sonunda biten ilk çeyrekte 32,1 milyon toplam aboneye sahipti.

Doğrudan tüketiciye online yayın alanındaki planları sorulan Chapek, orijinal program kanalının akmaya devam etmesine odaklanacaklarını söyledi. Yeni orijinal yapımların yeni müşteriler kazandırma potansiyeli bakımından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: https://deadline.com/

Localized by Oytun Buyrukcu

Native Turkish Translator | English to Turkish Localization Expert

Author: Admin