Damon Lindelof’un ‘Watchmen’ Uyarlamasının Çıkış Tarihi Belli Oldu

Damon Lindelof’un HBO için hazırladığı ve sabırsızlıkla beklenen “Watchmen” uyarlamasının çıkış tarihi açıklandı.

Dizi 20 Ekim Pazar günü ABD saati ile 21:00’da ekranlarda olacak.

Dizi, Alan Moore’un geniş bir hayran kitlesine sahip, 1980’lerde geçen çizgi roman serisini takip ediyor. HBO’nun dizi için hazırladığı künyede şunlar yazıyor: Maskeli kahramanlara suçlu muamelesi yapılan alternatif bir geçmişte geçen “Watchmen”, aynı isimli ve ezber bozan çizgi romanın nostaljik özelliklerini yansıtırken aynı zamanda kendisi de ezber bozmaya devam ediyor.

Dizinin pilot bölümünü Lindelof tarafından yazılan senaryoya uygun olarak Nicole Kassell yönetti.

Orijinali 12 sayıdan oluşan çizgi roman serisinin doğrudan yeniden anlatımı olmayacağı ve dizinin çizgi romandaki tarihten yaklaşık 30 sene sonrasını konu edeceği dışında HBO’nun bu meşhur çizgi roman serisini nasıl uyarladığı hakkında fazla bilgi bulunmuyor. Temmuz ayında gerçekleştirilen Televizyon Eleştirmenleri Birliği basın turunda Lindelof,  “12 sayılı çizgi romanda geçen hiçbir şeyde değişiklik yapamayız, bu tıpkı bir kanun gibidir. Onunla evlendik ve sonsuza kadar mutlu yaşayacağız. Aklımızda yeniden yazmak gibi bir şey yok,” dedi.

“Watchmen” kadrosunda Jeremy Irons, Regina King, Jean Smart, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Yahya Abdul-Mateen II, Adelaide Clemens, Andrew Howard, Tom Mison, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent, Sara Vickers, Dylan Schombing, Lily Rose Smith ve Adelynn Spoon yer alıyor.

“Watchmen” HBO için White Rabbit tarafından Warner Bros. Television işbirliğiyle hazırlanmıştır ve DC karakterlerine dayanmaktadır.

Kaynak: https://www.thewrap.com/

Localized by Oytun Buyrukcu

English to Turkish Translator & Proofreader, Localization Expert

Author: Admin