Amazon Fallout dizisi için kolları sıvadı

Fallout-sezon

Popüler bilgisayar oyunu uyarlaması, Fallout dizisi yapımcılığını Westworld dizisinin yaratıcıları üstlenecek

“Fallout” sonunda bir televizyon dizisi oluyor. Amazon Studios, kısa süre önce bu hit bilgisayar oyununun haklarının lisansını aldığını duyurdu ve dizinin baş yapımcılığını Westworld dizisinin yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy üstlenecek.

Fallout, 1940’lı yılların sonlarında Amerikalıların gelecek hakkında kurguladıkları senaryolara benzer şekilde 2077 senesinde gerçekleşen bir nükleer savaş sonrasını konu alıyor. ‘Fallout’ dünyasının büyüsü ise önceki neslin nükleer enerjiyi kullanarak ütopik, daha iyi bir dünya yaratma fikri karşısında çorak toprakların zorlu yaşamını gözler önüne getirmesi. Atmosferi ciddi ve zorlu, ama ironik mizah unsurları ve B-movie tarzı nükleer fanteziler de unutulmamış.

Amazon

Fallout uyarlaması günümüzde geliştirme aşamasında ve teknoloji devinin Prime Video izleme hizmeti tarafından dizi olarak yayınlanacak. Nolan ve Joy —Amazon Studios ile genel bir anlaşmaya sahipler— sahip oldukları Kilter Films’in bayrağı altında ve Athena Wickham’ın katkılarıyla dizinin baş yapımcılığını üstlenecekler. Dizinin diğer baş yapımcıları arasında ise Bethesda Game Studios’dan Todd Howard ve Bethesda Softworks’ten James Altman yer alıyor.

Fallout dizisi 1. sezonu, Amazon Studios ve Kilter Films’in Bethesda Game Studios ve Bethesda Softworks ile işbirliğinin bir ürünü olacak.

Bethesda Game Studios tarafından yaratılan Fallout serisi rekor düzeyde oyun satış rakamlarına ulaştı ve Yılın Oyunu da dahil olmak üzere düzinelerce ödüle layık görüldü. Oyunun mobil sürümü olan “Fallout Shelter,” 170 milyondan fazla indirmeye sahip.

Nolan ve Joy yaptıkları açıklamada, “Fallout tüm zamanların en iyi oyun serilerinden biri. Bu delicesine yaratıcı hikayenin her bölümü bize ailemiz ve arkadaşlarımızla geçirebileceğimiz sayısız saate mal oldu. Bu devasa, insanı içine çeken ve kara mizah ile bezenmiş evreni Amazon Studios, Todd Howard ve Bethesda ailesinin diğer yaratıcı dimağları ile işbirliği yaparak hayat geçirmek bize inanılmaz bir heyecan veriyor,” dediler.

Howard, Fallout dizisi hakkında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz on sene içerisinde Fallout’u ekranlarla buluşturmanın birçok yolunu göz önünde bulundurduk. Ama birkaç sene önce Jonah ve Lisa ile ilk konuştuğum anda onlar ve Kitler ekibinin bunu yapacak doğru kişiler olduğunu biliyordum. Onların çalışmalarına hayranlık duyuyoruz ve onlar ve Amazon Studios ile birlikte çalışmaktan bundan fazla heyecan duyamazdık.”

Amazon Studios COO’su ve televizyon departmanı eş başkanı Albert Chen, “Fallout, dünyanın her yerinde binlerce hayranı olan ve son derece zengin ve ilgi uyandırıcı bir hikayeye sahip, ikon haline gelmiş bir yapım. Ve Jonah ile Lisa bu seriyi hayata geçirmek için ideal hikaye anlatıcılardır. Fallout’u televizyona getirmek için Bethesda’ya katıldığımız için heyecan duyuyoruz,” dedi.

Nolan ve Joy, HBO’da Mayıs ayında üçüncü sezonunu tamamlayan ve dördüncü sezonunun çalışmaları devam eden “Westworld” dizisinin yaratıcılığı ve baş yapımcılığının yanı sıra günümüzde Amazon’un tekno-gerilim türündeki “The Peripheral” dizisinin ön prodüksiyonu üzerinde çalışıyorlar. Bu dizi teknolojinin toplumu değiştirmeye başladığı yakın bir gelecekte bir kadının hikayesini takip ediyor. Joy yakın zamanda başrollerini Hugh Jackman, Rebecca Ferguson ve Thandie Newton’ın paylaştığı “Reminiscence” ile ilk defa yönetmen koltuğuna oturdu. 

Kaynak: https://www.thewrap.com/

Localized by Oytun Buyrukcu

Native Turkish Translator | English to Turkish Localization Expert

Author: Admin